« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KOMPENZACIJA

Apple ponudio besplatne futrole za ublažavanje problema iPhonea 4

Apple će dijeliti besplatne futrole kupcima svog najnovijeg iPhonea 4, kako bi se ublažio problem nazvan "zahvat smrti"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Apple

,

zapadna Europa

,

Man Booker nagrada

,

DCA

Radi se gubljenju signala kada se golom rukom drži mobitel čija je antena omotana oko vanjskog ruba.

Predsjednik uprave Apple-a Steve Jobs objavio je na tiskovnoj konferenciji u petak besplatnu podjelu futrola do 30. rujna, te vraćanje novca onima koji su sami kupili futrolu po cijeni od 30 dolara. "Mi nismo savršeni, a ni telefon nije savršen. No, mi želimo učiniti sretnima sve korisnike", rekao je Jobs.

On se ispričao onima kojima se ne sviđa iPhone 4, te kazao kako je moguće vraćanje telefona, čak i onima koji imaju dugoročne ugovore s mobilnom mrežom AT&T. Jobs je istakao da problem nije rasprostranjen, te da je manje od dva posto kupaca vratilo uređaj.

Utjecajni magazin za zaštitu potrošača "Consumer Reports" početkom tjedna je zbog problema s antenom, odbio preporučiti telefon i pozvao Apple da isplati naknade kupcima.

To je bilo prvi puta da "Consumer Reports" nije preporučio novi iPhone, a one koji su ga već kupili uputio je da na kritično mjesto spajanja antene zalijepe komad izolir-trake, kao pomoć protiv gubitka signala.

U prva tri tjedna Apple je prodao 1,7 milijuna iPhonea 4, no vrlo brzo su počele stizati pritužbe zbog problema s antenom i prekidima poziva. (hina/metro-portal)

16.07.2010. 23:20:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh