« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
vječni suparnici

Windows 7 posudio je izgled OS Maca

Iz Microsofta tvrde da zaposlenik koji je iznio tu tvrdnju u intervjuu za PCR uopće nije imao veze s dizajniranjem "sedmice"

Fotografija vijesti
Više o

Microsoft

,

Apple

,

Windows 7

,

os mac

"Ono što smo htjeli postići s Windowsima 7... u smislu grafike, je stvaranje izgleda i osjećaja Maca", citirao je britanski časopis PCR Microsoftova zaposlenika Simona Aldousa. Iz Microsofta je odmah stigla reakcija - tvrdi se da Aldous uopće nije imao veze s razvojem novog operativnog sustava Windows 7.

Brandon LeBlanc iz Microsofta na blogu je napisao kako su Aldousovi komentari "netočni i neutemeljeni." Prepirke oko posudbe i krađe tehnoloških rješenja postoje otkad i OS Windows i OS Mac. Pretpostavke i teorije o tome tko se prvi dosjetio "prozora" na "pozadini" u Windowsima 1.0 čak su bile predmet jedne tužbe iz 1988. godine. Ipak, mnoge grafičke inovacije na Windowsima 7 zaista imaju određene sličnosti s Macovim OS X-om, mada niti jedna kompanija nije ništa službeno komentirala na tu temu.

"Jedna od stvari koje ljudi često govore o Appleovom Macu je da je taj OS fantastičan, da je vrlo grafičan i lagan za uporabu", rekao je Aldous za PCR. Aldous je objasnio kako su u Microsoftu pokušali isto postići s Windows 7 operativnim sustavom iako je još uvijek temeljen na Visti koja nije stabilna poput Maca.

"Nažalost ova izjava je došla od jednog od Microsoftovih zaposlenika koji nije bio uključen niti u jedan aspekt dizajniranja Windowsa 7", pobio ga je LeBlanc.

13.11.2009. 13:52:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh