« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
savez protiv Google-a

Ujedinili se Bing i Wolfram Alpha

Microsoftova tražilica integracijom Alphe ozbiljno napada liderski položaj Google-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bing)
Više o

Google

,

Wolfram Alpha

,

Bing

,

internet tražilica

Tražilica Wolfram Alpha zbog svojih karakteristika najopasniji je konkurent još uvijek daleko najpopularnijem Google-u.

Naime, pomoću ugrađenih algoritama pokušava odgovoriti na pitanja korisnika, a ne pretražuje bazu isključivo pomoću ključnih riječi.

Alpha međusobno povezuje rezultate koristeći se bazom algoritama i snagom tisuća procesora koji se nalaze u Dell centrima te se na taj način razlikuje od ostalih tražilica koje indeksiraju velik broj stranica i na korisnički upit daju adrese tih stranica.

Integracijom "znanja" Wolfram Alphe u svoj sustav, Bing dobiva dimenziju više jer će pored klasičnog načina pretraživanja koristiti i napredne algoritme i pretraživačke alate.

Cilj suradnje Microsoftove tražilice i Alphe je stvoriti snažan savez protiv Google-a. Kvalitetni, brzi i detaljni rezultati pretraživanja Binga, izazivaju Google koji je već najavio unapređenje vlastitog sustava kako bi zadržao korisnike interneta na svojoj tražilici.

Google će tako prilikom traženja uskoro koristiti i podatke Svjetske banke koja pruža provjerene i detaljne informacije o gosopodarskim i energentskim zbivanjima diljem svijeta.

Suradnja Binga i Wolfram Alphe najavljena je još početkom godine, a u prvoj fazi će se odnositi na područje nutricionizma.

13.11.2009. 20:12:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh