« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
uskrsnuće

Windows 7 izbrisat će sjećanje na Vistu

Softverski div želi uhvatiti korak u novim tehnologijama s najžešćim konkurentima, Appleom i Googleom

(Wikipedia)
Više o

Windows 7

,

Microsoft Windows

,

Windows XP

,

predstavljanje windows 7

,

Windows Vista

Tvrtke Microsoft Hrvatska i Hewlett-Packard (HP) predstavile su na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare novi operacijski sustav Microsoft Windows 7 i HP-ova prijenosna računala serije Pavilion dv6 i dv7 i Compaq Presario.

Novi Microsoftov operacijski sustav Windows 7 od danas je na raspolaganju u cijelom svijetu uključujući i Hrvatsku. Potpuno je lokaliziran na hrvatski jezik i po prvi put obogaćen posebnim lokalnim dodacima koji su prilagođeni i namijenjeni hrvatskim korisnicima.

Tako će, primjerice, tvrtka Tisak korisnicima Windowsa 7 pružiti uslugu ispisivanja njihovih fotografija i dostavu na najbliži kiosk, a u Windows Media Player bit će integriran popis hrvatskih radio stanica koje će se moći slušati u streamingu.

Hrvatska inačica Windowsa 7 po prvi put je na raspolaganju odmah od dana globalne objave. Time je hrvatski postao jedan od 34 jezika čija je verzija objavljena istovremeno, na dan globalnog predstavljanja.

Svjetski softverski div, čijim se operativnim sustavom koristi više od 90 posto osobnih računala u svijetu, nada se da će zahvaljujući novom operativnom sustavu uhvatiti korak u novim tehnologijama s glavnim rivalima Appleom i Googleom.

"Ovo je prvo stvarno važno predstavljanje Windowsa u posljednjih deset godina. S obzirom na pogreške povezane s Vistom, ljudi su počeli sumnjati u važnost Microsofta u svijetu novih tehnologija. Ovo je važan prvi korak za Microsoft prema vraćanju vjerodostojnosti", rekao je analitičar Brendan Barnicle.

Novi sustav lansiran je manje od tri godine nakon Viste, operativnog sustava koji je od početka smatran noćnom morom za korisnike.

Novi operacijski sustav nudi poboljšano i ujednačeno korisničko sučelje te znatna poboljšanja u tri glavna segmenta - jednostavnosti korištenja, novim mogućnostima i sigurnosti", izjavila je direktorica Microsofta Hrvatska Venesa Schuetz.

Više od 16 tisuća tvrtki u svijetu razvija softver i hardver namijenjen korištenju uz Windows 7, a preko 44 tisuće programera sudjelovalo je u programu kojim su pripremljeni za razvoj aplikacija za novi operacijski sustav, rečeno je na konferenciji.

Windows 7 u Hrvatskoj od danas je dostupan i na HP-ovim prijenosnim računalima serije Pavillion dv6 i dv7 te Compaq Presario, koja su također predstavljena na današnjoj konferenciji.

Voditelj HP-ovog odjela za računala u Hrvatskoj Igor Fiolić kaže da je unatoč padu prodaje prijenosnih računala svih marki u Hrvatskoj, prodaja HP-ovih prijenosnika u porastu, primjerice u drugom kvartalu za 28,4 posto, što je dodatno povećalo HP-ov udio na tržištu na 39 posto u drugom kvartalu.

Danas predstavljene serije prijenosnika HP Pavilion i Compaq Presario namijenjene su kućnim korisnicima, a uz njih predstavljena su i dva nova modela netbuka - Compaq Mini i HP Mini SE. (hina/metro-portal)


22.10.2009. 12:53:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Fitness
    22.10.2009. 17:25
    Valjda ovaj neće biti promašaj
  2. avatar
    7 Windows
    28.10.2009. 16:49
    ma naravno...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh