« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
WIKILEAKS

WikiLeaks ponovno objavljuje neugodne depeše

Wikileaks je 2010. počeo objavljivati dokumente, njih skoro 250.000, koji pripadaju američkom State Departmentu, ali ih je objavljivao u manjim količinama

Fotografija vijesti
Više o

WikiLeaks

,

Julian Assange

Jučer je na Twitteru osvanula objava stranice WikiLeaks o tome kako će u javnost pustiti više od 100.000 neobjavljenih diplomatskih depeši poslanih iz američkih veleposlanstava diljem svijeta, prenosi Hina.

"Objavit ćemo preko 100.000 diplomatskih depeša iz američkih veleposlanstava šitrom svijeta do kraja dana", napisano je četvrtak u ime Wikileaksa na stranici na Twitteru za koju se vjeruje da je koristi utemeljitelj i prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange.

Wikileaks je 2010. počeo objavljivati dokumente, njih skoro 250.000, koji pripadaju američkom State Departmentu, ali ih je objavljivao u manjim količinama. Na upit Reutersa zašto je sad objavljen tako velik broj diplomatskih bilješki jedan izvor pri WikiLeaksu je rekao da je ta organizacija razočarana time što su mediji izgubili interes za objavljivanje podataka iz depeša.

Nekoliko velikih medijskih kuća već mjesecima imaju kompletne diplomatske bilješke koje im je dostavio Wikileaks ali su podatke iz njih obavljivale samo sporadično.

26.08.2011. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh