« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
OBRATITE POZORNOST

Najperspektivnije web stranice 2011.

Internetom bi uskoro mogle zavladati stranice OpenLeaks, Hipmunk, Diaspora, Grooveshark i Klout

Surfanje
Surfanje (Screenshot)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

,

web stranice

,

2011. godina

,

grooveshark

,

Diaspora

,

OpenLeaks

,

Hipmunk

,

Klout

Na internetu postoji mali milijun web stranica, a s vremena na vrijeme se jedna od njih uspijeva ubaciti u našu svakodnevnu rutinu i oglasima zaraditi milijunske prihode. Najbolji primjer je Facebook za kojeg još donedavno mnogi nisu znali, a danas više ne mogu zamisliti klikanje bez provjere statusa na toj društvenoj mreži.

Portal Mashable, koji je specijaliziran za praćenje novosti na internetu, objavio je popis deset web stranica na koje 2011. trebamo obratiti posebnu pozornost. Za neke smo već čuli dok ćemo druge vrlo brzo upoznati. Izdvajamo pet najperspektivnijih:

OpenLeaks
Platforma koja medijskim kućama omogućuje da objavljuju informacije u stilu WikiLeaksa. Zamišljena je kao posrednik između zviždača i medija, a u projekt su već uključeni neki bivši zaposlenici WikiLeaksa.

OpenLeaks

Hipmunk
Cijene zrakoplovnih karata su još uvijek vrlo nepregledne, a cilj stranice Hipmunk je uvesti malo reda u različite ponude aviokompanija. Sučelje je vrlo jednostavno i praktično za korištenje pa bi stranica ubrzo mogla uzeti dio kolača svojim konkurentima.

Hipmunk

Diaspora
O Diaspori se već puno pisalo, ali projekt još nije gotov pa nije ni uspio ozbiljno zaprijetiti Facebooku. Ove godine bi se to trebalo promijeniti jer su vlasnici najavili da će stranica postati dostupna većem broju ljudi te predstavljati sigurnu i zabavnu alternativu Facebooku.

>>Facebook vas je razočarao? Prijeđite na Diasporu

Diaspora

Grooveshark
Jedan od najboljih servisa za slušanje glazbe na internetu. Prednost su mu pregledno sučelje i bogata baza pjesama, a za razliku od servisa usporedive kvalitete Grooveshark je potpuno besplatan za sve. Urednici Mashablea tvrde da se radi o "next big thing in online music".

grooveshark

Klout
Danas svatko na internetu može izraziti svoje mišljenje pa je teško zaključiti kome vjerovati. Klout otkriva najutjecajnije pojedince na internetu i tako olakšava posao marketingašima te nam pomaže da lakše dođemo do relevantnih informacija. 

04.01.2011. 16:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Lina
    16.01.2015. 11:09
    Koristim Grooveshark, i definitivno je zaslužio biti među najperspektivnijim internet stranicama.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh