« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
JOBS NA VRHU

Apple vrijedi šest puta više od Facebooka

Vjerovali ili ne, Apple je u šest mjeseci povećao svoju vrijednost za 50 milijardi dolara i sada je druga tvrtka po vrijednosti u svijetu - ispred Applea je tek Exxon Mobil

Steven Jobs predstavlja svijetu iPad
Više o

Apple

,

Facebook

,

iPhone

,

iPad

,

Steven Jobs

,

McIntosh

Trećeg siječnja cijena dionica tvrtke Stevena Jobsa Applea porasla je za sedam bodova i popela na 329,75 dolara, što je kompaniji dalo tržišnu vrijednost od oko 302,47 milijardi dolara, drugu po veličini na svijetu.

Apple je prošle godine ostvario rekordnu zaradu prije svega zahvaljujući uspješnoj prodaji svoja dva proizvoda – telefona iPhone 4 i tableta iPada koji je bez obzira na sve kritike premašio i najoptimističnija predviđanja u uspješnosti prodaje.

Samo u četvrtom tromesečju Apple je prodao 3,89 milijuna kompjutora McIntosh, 14,1 milijuna iPhonea, preko devet milijuna iPod playera i više od četiri milijuna iPada.

Prije samo osam mjeseci Apple je vrijedio 223 milijarde dolara, što ga je učinilo najvrednijom tehnološkom kompanijom i dovelo ispred Microsofta, a kad je u listopadu vrijednost njegovih dionica premašila 300 dolara, vrijednost kompanije dostigla je 274 milijarde.

Tako se može reći i da Apple sada vrijedi šest puta više nego Facebook i da je za samo šest mjeseci svoju vrijednost povećao za 50 milijardi dolara.

Apple je sad po vrijednosti druga tvrtka na svijetu, ispred njega je samo Exxon Mobil koji je "težak" 376 milijardi dolara.

06.01.2011. 01:53:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh