« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Ne odustaju

Vukovarski srednjoškolci i dalje bojkotiraju nastavu

Vukovarski srednjoškolci od srijede bojkotiraju nastavu i to će, kako kažu, činiti dok im se ne osigura besplatan prijevoz

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX )
Više o

nastava

,

Vukovar

,

srednjoškolci

,

blokada

Dvjestotinjak učenika, koji u četiri vukovarske srednje škole putuju iz okolnih mjesta, u tijeku dvosatna prosvjeda zviždali su zviždaljkama, a u rukama su nosili transparente s natpisima kojima traže besplatan prijevoz.

Po riječima predstavnice učenika Milice Nonković iz Ekonomske škole, srednjoškolci će nastaviti bojkot nastave sve dok im se ne osiguraju besplatne prijevozne karte.

Također je kazala kako ih ne može zadovoljiti najava županijskih vlasti kako će roditelji učenika plaćati 20 posto cijene mjesečne prijevozne karte, a da će ostatak sufinancirati županija, prijevoznici te općine i gradovi.

Prosvjed vukovarskih srednjoškolaca poduprla je i Mirovna grupa mladih "Dunav". Njihovi su predstavnici novinarima podijelili priopćenje u kojem navode kako iz "cijene mjesečnih učeničkih karata plaćenih u rujnu proizlazi da je postotak u toj cijeni koji plaćaju roditelji 42, a ne 20 posto".

Među učenike je nakratko došao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je pred novinarima izjavio kako je nezadovoljan što državni predstavnici i ustanove, ministarstva i škole zanemaruju učeničke zahtjeve.

"Ako je stanje uistinu takvo da država nema za besplatan prijevoz učenika, onda je netko iz ministarstva trebao doći u škole i to reći učenicima. Postoje i učenička i roditeljska vijeća te mi nije jasno zašto je sustav zatajio u školama te se učenike prepustilo samima sebi", kazao je Sabo. (Hina/Metro-portal)

05.10.2009. 17:09:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh