« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
epistole

Jandroković odgovorio na Mesićeve kritike

Ministar vanjskih poslova naglašava da je samo štitio interese hrvatskog državljanina u stranoj zemlji

(Goran Mehkek/CROPIX )
Više o

Stjepan Mesić

,

Thompson

,

Gordan Jandroković

,

Marko Perković Thompson

,

thompson zabrana

,

thompson švicarska

Nakon burne reakcije predsjednika Mesića na prosvjednu notu MVPEI-ja povodom zabrane ulaska Marku Perkoviću Thompsonu u Švicarsku oglasio se i ministar Gordan Jandroković.

Kako piše Tportal, ministar tvrdi da je samo branio Domovinski rat i interese državljanina naše zemlje u inozemstvu.

Jandroković u pismu napominje da se Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj obratilo notom Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija s molbom za uručenje Odluke švicarskoga nadležnog tijela hrvatskom državljaninu Marku Perkoviću.

Navodno Odluka nije nibila prevedena na hrvatski jezik što je u suprotnosti s Konvencijom o dostavi sudskih i izvansudskih dokumenata.

Stoga je MVPEI odlučio reagirati, no to nipošto ne znači da su se branili politički i životni stavovi Thompsona. Reakcija se odnosila isključivo na Odluku o zabrani ulaska u Švicarsku, a time i automatski u sve zemlje Schengenskoga režima.

Razlog nije bio ni odgoda koncerta već navodi izneseni u Odluci koji se tiču terorizma, ekstremizma i sličnih aktivnosti za koje Thompson nikada nije kazneno gonjen niti u jednoj zemlji.

Ono što je posebno pecnulo MVPEI je navod kako je Marko Perković postao poznat za vrijeme i poslije građanskog rata, a izostanak reakcije na takvo shvaćanje Domovinskog rata bilo bi ravno slaganju s tom tvrdnjom.

Jandroković na kraju pisma podvlači da je samo štitio interes hrvatskog državljanina u inozemstvu, a ne svjetonazore koji  mu se pripisuju.

05.10.2009. 17:35:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    05.10.2009. 19:29
    Thompson je emisar zla i sukoba, zatrovanost nacizmom koji je samoubisven dovest ce Hrvatsku na stub srama..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh