« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
BUBNJARSKI KAMP

Vrhunski glazbenici na bubnjarskom kampu u Grožnjanu

Polaznike kampa koji se održava između 5. i 12. kolovoza podučavati će ponajbolji domaći i svjetski glazbenici

Fotografija vijesti
Više o

Croatia Drum Camp

,

bubnjari

Međunarodni seminar bubnjara i udaraljkaša, Croatia Drum Camp, ove će se godine održati u Grožnjanu između 5. i 12. kolovoza, piše Hina. Polaznici će imati priliku saznati sve tajne vrhunskih svjetskih glazbenika, među kojima je i Virgil Donati, čovjek koji je proglašen najboljim bubnjarom svijeta ove godine.

Svoje će znanje i iskustvo polaznicima prenijeti i američki bubnjar, glazbeni novinar i stručnjak za glazbeni biznis Mike Haid, zatim umjetnički voditelj seminara, magistar udaraljki Petar Ćurić te kao poseban gost ove godine i Dado Marinković, dugogodišnji polaznik radionica u Grožnjanu, a sada bubnjar hrvatske pop zvijezde Gibonnija.

"Croatia Drum Camp vodeći je ljetni kamp za bubnjare i udaraljkaše u Europi, a od iduće godine prema istom konceptu pokrenut ćemo i kamp u Srbiji i Sloveniji", najavio je Ćurić.

Kamp okuplja od 30 do 50 polaznika svih dobnih skupina, većinom u dobi od deset do 30 godina, a tijekom sedam dana, osim aktivnih radionica i koncerata, treću godinu zaredom održava se i natjecanje za najbolje bubnjare i udaraljkaše.

U suradnji s poznatim američkim glazbenim institutom "The Drummers Collective", najboljim hrvatskim bubnjarima i udaraljkašima dodjeljuju se stipendije za trotjedno usavršavanje u New Yorku. Organizatori kampa su Hrvatska glazbena mladež i "East Meets West" - ljetne radionice suvremene popularne glazbe.

26.07.2011. 16:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh