« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
KULTURNA MANIFESTACIJA

47. Porcijunkulovo počinje danas u Čakovcu

Porcijunkulovo je najvažniji kulturno-turistiški događaj Međimurja, a posjetitelji će moći vidjeti mnogo toga vezanog uz tradiciju, običaje i bogatu povijest kraja između Mure i Drave

Porcijunkulovo je najvažniji kulturno-turistiški događaj u ovom dijelu Hrvatske
Porcijunkulovo je najvažniji kulturno-turistiški događaj u ovom dijelu Hrvatske (www.cakoveconline.com)
Više o

Međimurje

,

Čakovec

,

Porcijunkulovo

U Čakovcu danas počinje 47. Porcijunkulovo, najvažniji kulturno-turistiški događaj Međimurja, piše Hina. Manifestacija će se održavati kroz sljedećih 5 dana, do 2. kolovoza,a pratit će je brojna događanja.

Kako je rekla direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Ivana Maltar, od petka do utorka posjetitelji će moći vidjeti mnogo toga vezanog uz tradiciju, običaje i bogatu povijest kraja između Mure i Drave.

Unatoč skromnom proračunu, dodala je, Turistička zajednica pripremila je i mnogobrojne kulturne, zabavne i sportske događaje. Tako će se u pet dana održati konjički turnir, Oldtimer-susret, Međimurski festival za djecu i Modna zona - revija na otvorenom, a kuhat će se i velika međimurska juha uz degustaciju kvalitetnih međimurskih vina u vinskom podrumu Staroga grada.

Na jednoj od tri pozornice u gradskoj pješačkoj zoni svakodnevno će se održavati koncerti. Vrhunac Porcijunkulova bit će u utorak prijepodne, kad će se služiti svečana misa. Održat će se i marijansko bdijenje te procesija na sam blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza, a Porcijunkulovo će zatvoriti Neno Belan & Fiumen koncertom na glavnome čakovečkom Trgu Republike, nakon čega slijedi vatromet.

29.07.2011. 16:43:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh