« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina
VRIJEME JE

Vožnjom bicikla do vitke linije i dobre kondicije

Prije nego se upustite u ozbiljnu vožnju biciklom, trebate pripaziti na nekoliko detalja i pripremiti se, a učinak će biti i više nego dobar

bicikl vježba
bicikl vježba (Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

bicikl

,

kilogrami

Vožnja biciklom izvrstan je način tjelovježbe i pomoć pri mršavljenju. Odličan je to način za gubitak suvišnih kilograma i stvaranje kondicije, ali prije nego se upustite u ozbiljnu vožnju biciklom, trebate pripaziti na nekoliko detalja i pripremiti se.

Važno je uzeti u obzir vaše zdravstveno stanje, pa ne bi bilo loše posjetiti liječnika. Osim vašeg zdravstvenog stanja, trebao bi vas savjetovati pri kakvoj frekvenciji pulsa biste trebali voziti. To je važno kako ne biste opterećivali srce, a ujedno gubili kilograme.

Zatim, kako prepoznati da vožnjom bicikla gradite kondiciju i mršavite, a pritom ne gradite prevelike mišiće? Vrlo jednostavno - orijentirajte se prema dahu. Ako ne možete govoriti i doći do daha, trebate usporiti jer prevelikim naporima nećete postići željeni učinak.

Ipak, kao i većina sportova, bicikliranje ne može pokrenuti cijelo tijelo. Opterećuje samo prednju polovicu tijela. Zbog toga se kao nadopuna vožnji bicikla preporuča najviše plivanje, ali samo uz pravilnu tehniku. Dobra nadopuna je i teretana, a najbolje se obratiti nekome za pomoć i savjete kako početi.

Prije nego sjednete na bicikl potrebno se dobro istegnuti i ugrijati. Kako vas mišići ne bi boljeli, preporuča se istezanje i na kraju.

Dakle, vrijeme je da izvadite bicikl iz garaže i krenete u nove pustolovine - učinak će biti i više nego dobar.

04.06.2010. 21:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh