« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NOVITETI

Voyage, novi album Jelene Radan

Ovo je priča o putovanju - onom u kojemu brojimo kilometre u mislima slušajući svih 14 pjesama koje se izmjenjuju svojim ugođajima, zvučnim poticajima i vibracijama jezika

Voyage - novi album Jelene Radan
Voyage - novi album Jelene Radan (Menart)
Više o

Jelena Radan

,

novi album

,

Voyage

„Ovaj album stvarao se pet godina. Mijenjali su se ljudi... Ja sam, vjerujem, svima bila neuhvatljiva i nerazumljiva u svojim strastvenim i raspršenim objašnjenjima što je to što želim... Kako je vrijeme prolazilo, sve je dobivalo nove izražajnosti... Ono što je ostalo isto je unutrašnje putovanje, taj susret Djevojčice i Žene u meni... Odrastanje i srastanje sa svim što me mučilo prije i što me usrećuje sada... i obrnuto... Po prvi put mi je sve živo i traje i nakon procesa snimanja..." - rekla je Jelena Radan uoči izlaska njezinog novog albuma.

Drugi je ovo isječak iz pričice Putovanje do Sebe i Natrag (prvi je istaknut u aktualnom singlu, pjesmi The device) u sklopu Jeleninog albuma „Voyage" koji kao jedno od posljednjih izdanja u ovoj Hrvatskoj izlazi DANAS, 26. lipnja 2013.

Obzirom na činjenicu da je interpretiran na četiri jezika (hrvatski, portugalski, francuski i engleski), album je sasvim nenamjerno stigao u pravi čas, na samom kraju jednog putovanja...

Jelenin glazbeni put oduvijek je „skretao" prema izražavanjima na drugim jezicima, što je ponajviše istaknuto kroz njenu zaljubljenost u fado, portugalsku glazbu. Njena neskrivena želja je koncertno sudjelovati na stranim festivalima i pozornicama, te tako dodatno i opravdati višejezični koncept ovog albuma.

Ovo je priča o putovanju - onom u kojemu brojimo kilometre u mislima slušajući svih 14 pjesama koje se izmjenjuju svojim ugođajima, zvučnim poticajima i vibracijama jezika. Ali i o onom unutrašnjem, o toplim sličicama, poput onih starih fotografija u boji koje su imale narančasti ton i sve je djelovalo lijepo i meko. Ovaj album natopljen je nostalgijom, ali je svaka pjesma tvrdoglavo zadržala svoju izražajnost.

Sve nespojive spojeve pospojio je Edi Cukerić, glazbeni producent, a kao gosti i autori na albumu pojavljuju se Aljoša Šerić, Cinkuši, Pedro AbreuRobster Martin, Meri Trošelj, Goran Bošković, Dean Trdak, Ines Prajo i Arjana Kunštek, Nenad Sinkauz, Luka Žužić, Ivan Arnold i neizostavne Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas koje potpisuju glazbu za sve pjesme, osim jedne (G. Bošković).

Album se snimao u studijima u Novom mestu i Zagrebu.

„Voyage" je ilustrirao i likovno oblikovao Boris Sekulić, a sadrži 14 razglednica koje će slušatelji moći poslati i poručiti nekome stihove i značenje neke od pjesama koje se nalaze na ilustriranim razglednicama. Grafički dizajn albuma potpisuju Kreativne ovčice.

Koncertne promocije na zanimljivim i pomno odabranim mjestima Jelena sa svojim glazbenicima planira od rujna. Do tada će svi oni koji će posjedovati album, zvukove harmonike, violine, kontrabasa, akustične gitare i udaraljki njenih glazbenika Miroslava Navračića, Emila Gabrića, Ivana Gazibare, Tomija Novaka i Josipa Konfica, moći doživjeti u nekom svom intimnom trenutku koji će ih odvesti tamo gdje su nekoć bili...

I za kraj, Jelena poručuje:

„Glazba nas uvijek vodi nekamo.

Kad slušamo pjesmu, u glavi su slike, misli, trnci, vrućina, miris... sjećanje.

Svaki jezik ima svoj zvuk i različito vibrira u uhu.

Svaki jezik daje novu geografsku širinu, novi obris, pejzaž i cestu kojom putujemo u onim već spomenutim mislima i koja nas odvodi na različite strane svijeta..."

Popis pjesama s albuma:

1.      Sjeti me se, ljube

2.      The device

3.      Zagreb izlazi na ocean

4.      Près de la flamme

5.      Blagoslov

6.      O canto de lemanjá

7.      Taking you back

8.      Čudo

9.      A' Florbela

10.  Take whatever you want

11.  Comme un bel amour a taire

12.  Wonder

13.  Voljet ću te sutra

14.  Love test dummies

 

Jelenu Radan pratite na facebooku i na Youtubeu

26.06.2013. 13:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh