« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
INMUSIC 2013

Arctic Monkeys oduševili publiku prvog dana INmusica

Prvi službeni dan INmusica obilježio dobar nastup Arctic Monkeysa i bitno manje gužve na blagajnama

Malo hladno, ali dobro
Malo hladno, ali dobro (Metro)
Više o

Atheist Rap

,

Antenat

,

Arctic Monkeys

,

prvi dan

,

INmusic 2013

,

NOFX

Nebo se smilovalo ljubiteljima dobre glazbe na Jarunu, jer je nakon popodnevnog pljuska izašlo sunce i do kraja večeri nije bilo kiše. Blato je, doduše ostalo, ali u podnošljivim količinama. Dobra vijest za sve bilo je uvođenje još fiskalnih blagajni, tako da redova kakve smo gledali nulti dan nije bilo.

Travnjak ispred Main stagea dobro su ispunili dečki iz Atheist Rapa koji su svojim dobro poznatim rimama sjajno zagrijali publiku koja je počela pristizati u većem broju na njihov nastup. Mile Me Deaf su zbog njih imali dosta prorijeđen travnjak ispred World Stagea.

U isto vrijeme je INteatar bio prepun zahvaljujući Zijahu Sokoloviću kojeg su neki gledali prvi puta, a neki vjerojatno i deseti.

Tko pjeva zlo ne misli šator bio je više nego pristojno ispunjen cijele večeri, prvenstveno zahvaljujući Mariju Kovaču i njegovom bendu čije su interpretacije Elvisa i ostalih rock standarda, pa nakon karaoka i swing obrade punk klasika odlično zabavile publiku.

Antenat je ozbiljno rasplesao ekipu koja se zadržala i kad su na Main stage izašli NOFX koji su stalnim provokacijama na rubu političke korektnosti, a ponekad i preko njega, pokušali izazvati jaču reakciju publike, no ekipa se više koncentrirala na glazbu.

Lagano opuštanje nakon zabavnih ska-punkera ponudila je Dikta na World Stageu, no uskoro se gotovo sva publika skupila pred glavnom pozornicom kojom su suvereno zavladali Arctic Monkeys, dočekani kao prave zvijezde. Od prve do zadnje pjesme publika je pjevala s ugodno iznenađenim Britancima, vrhuncem večeri.

Srijeda bi trebala donijeti i više sunca, a s nestrpljenjem se očekuju Editorsi i Basement Jaxx za koje će atmosferi u predvečerje zagrijati S.A.R.S.

Pogledajte galeriju fotografija prvog dana.

26.06.2013. 09:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh