« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
BILI SMO ...

Down - apsolutno fantastičan koncert

Down su svima pokazali što znači rock i što je ljubav prema glazbi, bez obzira na godine

Phil Anselmo u akciji
Phil Anselmo u akciji (Suzana Svečnjak Romanić)
Više o

koncert

,

recenzija

,

Down

U utorak, nešto iza 21:45, Down je opsjeo Tvornicu. Bradati stari metalci i Phil Anselmo. Uz Phila, Down čine članovi još triju velikih američkih rock-metal bandova: Crowbar (gitarista i basista Kirk Windstein i Pat Bruders), Corrosion of Conformity (gitarista Pepper Keenan) i Eyehategod (bubnjar Jimmy Bower).

Down su sinoć svima pokazali što znači rock i što je ljubav prema glazbi. Jednostavno kada vidite na stageu petoricu muškaraca koji su stariji kitovi koji i dalje žestoko praše, handbangaju, koji su  puni energije sve vrijeme koncerta - ne možete stajati sastrane, pušiti cigaretu, piti pivo i samo gledati. Jednostavno njihova energija je sinoć ponijela čitavu Tvornicu.

Skoro dva sata svirke, od prve do zadnje minute Down je rasturao, a ekipa je to fino pratila. Mogu reći da već dugo nisam bila na jednom tako dobrom koncertu! Publika je svako malo dobacivala bendu majce i grudnjake, pa čak i zastavu. Phil je čitavo vrijeme komunicirao sa publikom što ih je dodatno podizalo i stvaralo ovacije. 

Uz lagani instrumentalni intro su krenuli  u ništa brži, ali znatno dublji i moćni groove jedne od najboljih pjesama - Eyes Of The South. Witchtripper je bila jedina nova pjesma, s novog tzv. purple EP-a, u uslijedila je stvar koju zaista rijetko izvode - Something On My Side. Uslijedili su hitovi : „There's Something On My Side", „Pillars Of Eternity", „New Orleans is a Dying Whore", „Temptation's Wings", „Hail the Leaf", „Underneath Everything"...

Odličnu stvar "Lifer" posvetili su neprežaljenom gitaristi Dimebagu Darrellu koji je 2004. ubijen na stageu. I sljedeća stvar je bila posvećena pokojnom majstoru Jeffu Hannemanu iz Slayera. Prvi dio koncerta je završio sa "Underneath Everything  .

Naravno da metalci nisu dozvoli da bend samo tako ode pa su ih zvali na bis, a kada su se vratili Phil je rekao da nisu ni otišli, da im je samo trebala cigareta. U jednom trenutku je bend ponesen odličnom atmosferom odradio i, amo reči, jam session te je nastala polupjesma "Croatia Fan base" 

Bis su započeli pjesmom Hail The Leaf. Uslijedio je najveći Down hit , Stone The Crow, i za kraj nastupa  Bury Me In Smoke. Naglasak je da su zadnju stvar izveli u dužoj verziji, a i na tome da su pred kraj pjesme instrumente u ruke uzeli tehničari, Phil je svirao bas dok je Windstein pjevao, Kirk je odjenuo grudnjak, zatim je Philova djevojka Kate Richardson došla na stage i preuzela bas od Phila.

Pepper Keenan i Pat Bruders pozdravljali su publiku, Jimmy Bower također je paradirao u grudnjaku. Koncert je završio tako da je Phil, zaogrnut u južnjačku zastavu otpjevao stih hita Led Zeppelina " Stairway to Heaven" 

Piše: Suzana Svečnjak Romanić
27.06.2013. 05:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh