« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana
COOL

Vokalni retreat na Ižu, prijavite se ;)

Moj glas, naša pjesma - vokalni retreat na Ižu od 24. do 28. travnja, treali bi se prijaviti ;)

Provedite odlične dane na Ižu
Provedite odlične dane na Ižu (Arhiva)
Više o

,

vokalni retreat

Pridružite nam se na vokalnom retreatu (povlačenju) koje će se odviti od 24.-28. travnja 2024. u mjestu Veli Iž na otoku Ižu. Otočić zadarskog arhipelaga sjedište je jednog od najstarijih kazališta hrvatskog otočja, koje će tokom trajanja retreata postati našim glasovnim domom.

O VOKALNOM RETREATU

Glas je jedna od najranjivijih i najintimnijih manifestacija našeg bića. On nikad ne laže - nepogrešivi je "dijagnostičar" za naše trenutno psiho-emocionalno-somatsko stanje. Doticanjem našeg autentičnog glasa ogoljavamo se u potpunosti, susrećemo najdublje emocije, dopuštamo im da nas dirnu, a ta dirnutost (u) nama samima prenosi se i na slušatelje/svjedoke. Pogledat ćemo u naš osobni glas - što ga pokreće, a što ga zaustavlja, i kolektivni, grupni glas kroz harmonije i višeglasja starih pjesama koje su okupljale zajednice u davnim vremenima.

Ovaj petodnevni retreat posvećen je igri s glasom i riječima, kolektivnom glasovnom maštanju, suzvučju glasova koji urastaju jedan u drugoga - ne samo kroz pjevanje već i kroz razgovor, kuhanje, odlazak u dućan, šetnju selom i slušanje: slušanje drugog, slušanje sebe, slušanje mora, slušanje mjesta, zajedničke pjesme. Slušanjem polako raste u meni sjeme moje pjesme.

Vrste vježbi s kojima ćemo raditi su:

• učenje i pjevanje višeglasnih pjesama iz cijelog svijeta

• vokalno povezivanje kroz pjesmu i kontakt

• vokalne improvizacije i stvaranje zvučnih krajolika

• kreiranje vlastitih pjesama

• individualni rad s podrškom grupe

Na radionicu dođite s jednom pjesmom koja vas dira, ljuti, nadahnjuje, ili razvaljuje. Bilo bi dobro znati napamet riječi, a poželjno je da je pjesma na vašem materinjem jeziku (ili na jeziku koji dobro poznajete).

Radni jezik retreata je engleski.

ROK PRIJAVE: 1. travnja 2024.

Za više informacija pogledajte link na event: https://facebook.com/events/s/vokalni-retreat-moj-glas-nasa-/800237791944728/

 

Prijave na link: https://forms.gle/Y3ZeZjNaPene2Vgi8

Kontakt za dodatne informacije: vokalniretreat@gmail.com

12.03.2024. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh