« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Voda s dodacima koji ubrzavaju metabolizam

Voda s prirodnim dodacima poput citrusa, đumbira ili ljutih papričica ubrzat će vam metabolizam i očistiti tijelo od toksina

Sassy voda skida masne naslage s trbuha
Sassy voda skida masne naslage s trbuha (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

voda

,

ubrzavanje metabolizma

,

citrusi

Voda je ključ zdravlja, vitke linije i vitalnosti, a ne može se dovoljno puta ponoviti da se radi o najboljem napitku za naše tijelo. No, vodu se može i poboljšati i dodati joj ponešto kako bi bila ukusnija i učinkovitija.

>> Voda i mršavljenje - pitanja i odgovori >>

Naravno, zaboravite na vode s okusom iz trgovina jer se radi o dodacima koji nisu zdravi, a usput je utrpano i dodatnog šećera kako bi okus bio bolji.

Mislimo na prirodne dodatke, pa za početak ukapajte par kapi soka raznih citrusa poput limuna, naranči ili grejpa. Vitamin C poboljšat će izgaranje masti, a bit će dovoljno i nekoliko tankih kriški u bokalu s vodom.

>> Obogatite vodu i ubrzajte metabolizam >>

Krastavac je prirodni diuretik pun vitamina A i C te kalija, što će ubrzati izlučivanje toksina i pokrenuti vaš uspavani metabolizam. Narežite nekoliko tankih kriški krastavca i ostavite jedno pola sata u vodi koja će dobiti odličnu aromu. 

>> Voda za detoksikaciju i ubrzavanje metabolizma >>

Možete isprobati i eksperiment za hrabrije - začinite vodu ljutim paprikama, kapsaicin će znatno ubrzati izgaranje masti i iznenadit će vas svojom učinkovitošću.

Za kraj, Sassy voda koja je zadnjih godina postala vrlo popularna, a priprema se jednostavno:

Sassy voda:

8 čaša vode
1 čajna žlica naribanog korijena đumbira
1 svježi krastavac srednje veličine, oguljen i narezan na tanke ploške
1 limun srednje veličine, narezan na ploške (ukoliko se ne radi o limunu iz ekološkog uzgoja preporučljivo je ukloniti koru)
12 listića mente

Sastojke pomiješajte s vodom i ostavite da stoji preko noći kako bi se arome iz voća i povrća pomiješale s vodom. Sljedećeg dana umjesto obične vode konzumirajte Sassy vodu

>> Sassy vodom protiv kobasica na trbuhu >>

17.07.2014. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh