Zašto treba izbjegavati kupovni kruh
Ako imate naviku svraćanja do pekare po kruh ili peciva, trebali bi ozbiljno razmisliti da je promijenite jer u kruhu ima svega i svačega
Kruh je namirnica koju rijetki izbjegavaju, no kad pogledamo rezultate najnovijeg britanskog istraživanja, definitivno bi trebalo početi svoj kruh peći kod kuće kako bismo izbjegli sve što nam u njega stavljaju u pekarama.
Naime, kvaliteta kruha u zadnjih je deset godina strašno opala, a tek svaki treći kruh iz trgovine ili pekare nema u sebi ni trunke pesticida ili drugih štetnih spojeva. Istraživači su pronašli barem jedan pesticid u 63 posto uzoraka kruha, a u 17 posto ima dva ili više štetnih spojeva.
>> Koliko kemije ima u kruhu >>
Najgore od svega je činjenica da ove zastrašujuće brojke vrijede i za proizvode s oznakom organske proizvodnje. Takvo brašno zagađeno je pesticidima s okolnih polja ili u skladištenju i pripremi kruha.
>> Kruh i pecivo glavni krivci za prekomjerni unos soli >>
Redovno unošenje pesticida u organizam, čak i u najmanjim količinama, vrlo je štetno za naše zdravlje.
>> Zašto kruh deblja, a špek ne >>
Što napraviti? Nabaviti domaće brašno i mijesiti svoj kruh, a pekare zaobilaziti u širokom luku.
Novi komentar