« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
mitovi o zdravlju

Voda neće učiniti vašu kožu ljepšom

Nema znanstvenog dokaza da će osam čaša vode dnevno učiniti našu kožu elastičnom i zdravom

(Dreamstime)
Više o

zdravlje

,

voda

,

zdrava koža

,

Heather Yuregir

,

BNF

Godinama nam razni stručnjaci i časopisi govore da moramo popiti osam čaša vode na dan kako bi naša koža bila zdrava i kako bi se sjajila. Ipak, stručnjaci kažu kako to nikada nije znanstveno dokazano, te je za zdravu i mladenačku kožu najbitnija uravnotežena prehrana i zaštita od sunca, piše britanski Daily Mail.

Britanski fond za nutricionizam (British Nutrition Foundation) istražio je uvriježeno mišljenje da nam je dnevno potrebno osam čaša vode i zaključio da nema čvrstog dokaza koji bi potvrdio ovu teoriju.

Stručnjakinja za nutricionizam Heather Yuregir potvrđuje da ''tvrdnja da je voda nužna za zdravu kožu nema znanstvenu podlogu''.

Umjesto toga, ''vože i povrće će vam pomoći da vaša koža funcionira kako treba i da bude zdrava''. Vitamini A, B, C i E sadržani u raznom voću i povrću pomažu koži da ostane elastična, čuvaju je od starosti i pomažu u rastu nove kože. S druge strane, manjak voća i povrća može izazvati suhu kožu.

Izvješće Fonda za nutricionizam potvrđuje tvrdnje prošlogodišnje studije u Japanu koja je pokazala da voda ne pomaže ni u mršavljenju.

21.11.2009. 15:56:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh