« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
ZBOROVI

Voces8 u Zagrebu

Komorni zbor "Ivan Filipović" sa zadovoljstvom najavljuje ovogodišnju posebnu međunarodnu suradnju – po prvi put u Zagreb dovodi fantastični VOCES8 – ansambl koji pripada samom vrhu svjetske zborske scene

Voces8
Voces8 (Arhiva)
Više o

zborovi

,

Voices8

VOCES8 je u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nastupio na mnogim zapaženim koncertnim prostorima, uključujući Cité de la Musique Paris, Vienna Konzerthaus, Tokyo Opera City, NCPA Peking, Sydney Opera House, Mariinsky Theatre Concert Hall, Victoria Concert Hall Singapore, Palacio de Bellas Artes Mexico City i brojnim drugima. Osvojio je brojne nagrade na natjecanjima te ostvario suradnje s Royal Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Les Inventions, L'Arpeggiata, La Folia Barockorchester i brojnim drugim.

Na svjetskim turnejama ansambl izvodi opsežni repertoar kako na svojim a cappella koncertima, tako i u suradnji s vodećim orkestrima, skladateljima i solistima. Strastveno se bavi i glazbenim obrazovanjem te dobrotvornim radom putem VOCES8 fundacije.

Na koncertu u Zagrebu predstavit će se atraktivnim klasičnim programom na kojem se uz W. Byrda, G. P. da Palestrinu, H. Schütza nalazi i hrvatski skladatelj Davorin Kempf. Uz klasični, ansambl će predstaviti i dio svog popularnog repertoara i to uspješne obrade Nat King Colea i sastava Mumford & Sons.

Ne propustite jedinstveni zborski događaj ove godine: koncert VOCES8 - Live in Zagreb.

Savršeni zborski zvuk vam nikada nije bio bliži i pristupačniji, stoga što prije osigurajte svoje mjesto u publici! 

03.08.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh