« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana
SAVJETI

Voće koje se jede na prazan želudac

Od djetinjstva su nam govorili da jedemo voće i povrće za zdravlje tijela, a posebne koristi možemo imati od njega ako ga jedemo na prazan želudac...

Može! ;)
Može! ;) (Arhiva)
Više o

voće

,

natašte

,

prazan želudac

Voće koje pojedemo na prazan želudac, odmah ujutro, može biti posebno korisno? Ako ste umorni od iste stare rutine tijekom doručka, možete je malo promijeniti i to tako da jedete malo voća koje će vas učiniti zdravijima.

Evo nekoliko vrsta voća koje bi, ako uključite u svoju jutarnju rutinu na prazan želudac, moglo biti ono što vam treba da biste bili zdraviji i puni energije.

Ananas - pun vitamina C i mangana, ovaj tropski užitak je superheroj za vaš imunološki sustav. Ananas je odlično voće koje možete jesti kada ste gladni. Ove hranjive tvari dobro se apsorbiraju u tijelu, pomažu u jačanju imunološkog sustava i kostiju. Ananas također smanjuje nadutost i upalu također. Ne samo da jača obrambene mehanizme vašeg tijela, već također podržava zdravlje kostiju i bori se protiv nadutosti i upala.

Banane - oguli, pojedi, ponovi - mantra ljubitelja banana! Osim svoje prirodne slatkoće, banane su bogat izvor kalija, neophodnog za balansiranje elektrolita i podržavanje funkcije mišića. Voće sadrži mnogo ugljikohidrata i prirodnih šećera. Također ima visok sadržaj kalija, što je dobro za vaše srce. Lako probavljive, banane čine brz i praktičan jutarnji međuobrok, osiguravajući da započnete dan uz notu prepunu kalija.

Jabuke - s razlogom se kaže 'jedna jabuka na dan - doktor iz kuće van'. Prepune pektina, jabuke su probavni dinamo. Pomažu u probavi, kontroliraju napadaje gladi i dodaju bonus s antioksidansima poput kvercetina, jačajući rad mozga i opće zdravlje. Bez obzira volite li ih narezane na kriške, kockice ili kao hrskavi međuobrok, jabuke su vaš pouzdani jutarnji pomoćnik.

Kivi - mali, ali moćni kivi, pun je vitamina, minerala i enzima. Ovo dlakavo voće čini čuda za vaš imunitet, zdravlje kože i probavu. Kivi može poboljšati vaš imunitet i zdravlje kože. Također sadrži aktinidin, enzim koji pomaže u probavi. Kivi je izuzetno bogat hranjivim tvarima koje pomažu u jačanju imuniteta, daju vam blistavu kožu i dobru probavu.

Kruške - tražite voće koje vas čini sitim i zadovoljnim? Kruške su vaše pravo rješenje. Kruške su bogate vitaminima C i K, kao i kalijem i bakrom. Nadalje, plod kruške je koristan za naše zdravlje, posebno za naše bubrege, crijeva i srce. Kruške potiču probavu i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti. Uključite ih u svoju jutarnju rutinu i bit ćete spremni osvojiti dan.

Znači, budite pametni ;)

15.12.2023. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh