« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
PRIPAZITE

Voće koje je prepuno šećera

Ako pazite na liniju (a baš vam ne ide), možda su krive upravo ove voćke koje ste jeli ne znajući koliko šećera sadrže

Koje voće ima najviše šećera?
Koje voće ima najviše šećera? (Pexels)
Više o

voće

,

šećer

Voće je zdravo i to nitko ne spori, no niti s njim ne treba pretjerivati - i ono sadrži šećer, neko i u priličnim količinama.

Stoga, ako pazite na liniju (a baš vam ne ide), možda su krive upravo ove voćke koje ste jeli ne znajući koliko šećera sadrže.

Banane - jedna manja banana u sebi ima oko 14 gram šećera, a to vjerojatno niste znali.

Grožđe - jedna šalica grožđa sadrži čak 23 grama šećera, što je dosta za te male bobice koje najbrže progutamo. Možda ćete ih pojesti manje ako svaku bobicu prepolovite i stavite u zamrzivač te ih konzumirate kao poslastice.

Kruške - jedna mala kruška ima 17 grama šećera pa ih nemojte jesti puno ako pazite na liniju.

Lubenica - nije im sezona ali je dobro zapamtiti da i one sadrže dosta šećera, otprilike 17 grama u jednoj kriški. Uz to valja napomenuti da sadrži puno vode i minerala elektrolita koji su odlični borci protiv dehidracije.

Mango - ovo je voće dobar odabir jer sadrži vlakna i nutrijente ali uz to i prirodni šećer. U jednom se mangu nalazi 45 grama šećera pa nije najbolji odabir ako ste na dijeti. Ako pak ne možete bez ove poslastice, pojedite samo par komadića.

Smokve - dvije manje smokve imaju oko 16 grama šećera, pa je dobro, ako pazite na unos kalorija, ograničiti konzumaciju na par kriškica... Možete ih dodati jelu ili salati te od njih napraviti ukusan desert.

Trešnje - volimo ih zato što su tako ukusne i slatke, a na tome mogu zahvaliti količini šećera koji se u njima nalazi. Ako ih jedete iz velike posude, lako je izgubiti pojam o tome koliko ste pojeli, pa je najbolje prije konzumacije odrediti koliko ih planirate pojesti.

16.02.2020. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh