« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
'maštovite mjere'

Vlada želi zamrznuti hrvatske plaće na godinu dana

Godinu dana nikome tko radi u Hrvatskoj niti lipe povišice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

inflacija

,

plaće

,

životni standard

,

zabrana rasta plaća

,

zamrzavanje plaća

Vlada je danas socijalnim partnerima predložila zamrzavanje plaća na godinu dana, kako bi se prevladala gospodarska kriza koja sve više pogađa i Hrvatsku.

Premijer Ivo Sanader predložio je na sastanku na kojem se okupilo 250 predstavnika sindikata, udruga poslodavaca, županija, gradova, općina i poduzeća u pretežnom državnom vlasništvu odgodu rasta svih plaća u državi kao i ukidanje darova za Božić te rezanje troškova za reprezentaciju.

Ako bi mjere štednje polučile rezultate, najesen iduće godine moglo bi se razgovarati o sklapanju novog sporazuma o rastu plaća u iduće tri godine, rekao je Sanader novinarima.

Premijer je također najavio da će deficit državnog proračuna već u idućoj godini biti sveden na nula posto, a HNB će nastaviti osiguravati makroekonomsku stabilnost države.

Poslodavci su poduprli prijedlog uravnoteženog državnog proračuna, a sindikati će na prijedlog o zamrzavanju plaća odgovoriti početkom idućeg tjedna, nakon što o tome rasprave na svim razinama, rečeno je novinarima nakon sastanka. (hina/metro-portal)

12.11.2008. 15:08:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh