Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2008. 15:08:32
'maštovite mjere'

Vlada želi zamrznuti hrvatske plaće na godinu dana

Godinu dana nikome tko radi u Hrvatskoj niti lipe povišice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Vlada je danas socijalnim partnerima predložila zamrzavanje plaća na godinu dana, kako bi se prevladala gospodarska kriza koja sve više pogađa i Hrvatsku.

Premijer Ivo Sanader predložio je na sastanku na kojem se okupilo 250 predstavnika sindikata, udruga poslodavaca, županija, gradova, općina i poduzeća u pretežnom državnom vlasništvu odgodu rasta svih plaća u državi kao i ukidanje darova za Božić te rezanje troškova za reprezentaciju.

Ako bi mjere štednje polučile rezultate, najesen iduće godine moglo bi se razgovarati o sklapanju novog sporazuma o rastu plaća u iduće tri godine, rekao je Sanader novinarima.

Premijer je također najavio da će deficit državnog proračuna već u idućoj godini biti sveden na nula posto, a HNB će nastaviti osiguravati makroekonomsku stabilnost države.

Poslodavci su poduprli prijedlog uravnoteženog državnog proračuna, a sindikati će na prijedlog o zamrzavanju plaća odgovoriti početkom idućeg tjedna, nakon što o tome rasprave na svim razinama, rečeno je novinarima nakon sastanka. (hina/metro-portal)

12.11.2008. 15:08:32
http://metro-portal.hr/vlada-zeli-zamrznuti-hrvatske-place-na-godinu-dana/13034/