« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

„Anđeli“ predstavili prvu investiciju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Crane)
Više o

CRANE

,

poslovni anđeli

,

Hrvoje Prpić

,

Željko Nikšić

,

Vedran Rezar

,

Bulb

Projekt Off Space, prvi u koji je investirala Hrvatska mreža poslovnih anđela, predstavljen je u Zagrebu, a riječ je o inovativnoj usluzi vođenja uredskog poslovanja.

"Anđeo" koji je prepoznao vrijednost projekta je Hrvoje Prpić, jedan od osnivača Hrvatske mreže poslovnih anđela i informatičke tvrtke HG Spot, a do sada je uloženo otprilikie 110.000 eura.

Off Space se sastoji se od četiri osnovne usluge, izvijestio je njegov idejni začetnik Vedran Rezar, vlasnik tvrtke Bulb koja se bavi tehnološkim inovacijama.

Prva je Virtualni ured (Virtual Office) unutar koje tvrtka dobiva prestižnu poslovnu adresu, operatera koji se javlja na telefon te recepcionera koji zaprima stranke i poštu, dok se vlasnik bavi osnovnom djelatnošću i opće ne mora boraviti u Zagrebu, pa ni u Hrvatskoj.

Druga usluga je My office koja sadržava dugoročni i kratkoročni najam ureda, a uslugu Office Desk čini najam ograđenih radnih mjesta opremljenih printerom, telefonom i telefaksom. Četvrta usluga koju je moguće dobiti unutar paketa Off Space je Meeting Room ili najam sobe za sastanke ili konferencijske dvorane.

Voditelj projekta Off Space Željko Nikšić ocjenjuje da su usluge Off Space paketa namijenjene manjim tvrtaka koje žele uz vrlo male troškove riješiti uredski dio svog poslovanja.

Uz opisane, poduzetnici će po njegovim riječima moći koristiti i usluge knjigovođa, pravnika i poslovnih savjetnika.

Hrvoje Prpić procjenjuje da projekt ima izuzetnu tržišnu perspektivu i da bi se uloženi novac mogao vratiti za tri godine. U tom razdoblju plan je dostići brojku od 200 korisnika, a na projektu Off Space ne bi trebalo biti više od 10 zaposlenih, kaže Prpić te dodaje da bi se ukupna investicija mogla popeti na 1,5 milijuna kuna.

Kazao je da se projekt izvrsno uklapa u njegove poslovne planove otvaranja desetak tvrtaka koje bi imale između 5 i 10 zaposlenih, koje će kroz Off Space imati kompletno pokrivenu uredsku logistiku.

Hrvatska mreža poslovnih anđela čiji član Hrvoje Prpić je financijski podupro projekt Off Space je udruga koja okuplja uspješne poduzetnike koji pomažu start-up inovativne projekte tako da ulaze u vlasništvo i pružaju pomoć u razvoju poslovanja. Pokretač mreže je Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU), zajedno s nekolicinom uspješnih hrvatskih poduzetnika i partnerskih ustanova.

Prema podaci iznijetim na konferenciji u APIU je pristiglo 60 prijedloga projekata za financiranje i pomoć iz Hrvatske mreže poslovnih anđela, a u uži izbor ušlo ih je 20. (hina/metro-portal)

12.11.2008. 16:42:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh