« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
GUBITAK NADE

Vlada na Haitiju proglasila kraj potrage za preživjelima

Spasilačke ekipe i dalje će obavljati svoj posao i djelovat će bez zadrške na najmanji znak života

(Getty Images)
Više o

WFP

,

Ujedinjeni narodi

,

potraga za preživjelima

,

Svjetski program za hranu

,

Haiti potres

,

spasioci

Ujedinjeni narodi su priopćili da je haićanska vlada proglasila završenom operaciju potrage i spašavanja preživjelih u potresu izjavivši da su nade vrlo slabe da ima još živih deset dana nakon potresa.

UN-ovo priopćenje uslijedilo je dan nakon što je izraelska ekipa izvukla jednog muškarca ispod ruševina dvokatnice, a također je spašena i jedna starija žena.

Glasnogovornica UN-a Elisabeth Byrs rekla je za Associated Press da ne može komentirati izvješća o spašavanjima, ali je istaknula da vladina odluka od petka (po lokalnom vremenu) ne znači da će spasilačke ekipe prestati obavljati posao koji smatraju nužnim.

"To ne znači da će im vlada narediti da stanu. U slučaju da ima i najmanjeg znaka života oni će djelovati", kazala je Byrs.

U petak podijeljeno 2 milijuna obroka

Pomoć Svjetskog programa za hranu (WFP) žrtvama potresa na Haitiju je narasla na 2 milijuna obroka koji su podijeljeni u petak, rekla je direktorica te UN-ove agencije u Port-au Princeu.

Raspodjela hrane je počela u razdoblju od 24 sata nakon potresa i ona je svakog dana sve značajnija, te je u petak podijeljeno 2 milijuna obroka, što je značajan porast u odnosu na 1,2 milijuna obroka podijeljenih dan ranije, naglasila je Josette Sheeran u priopćenju WFP-a.

To je najkompleksnija operacija koju je WFP ikada izveo.

Direktorica je odala počast osoblju WFP-a na licu mjesta: 90 posto ih je ostalo bez prebivališta, svi oplakuju prijatelje i bliske, ali su odlučno prionuli poslu. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 15:23:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh