« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Vježbe za pravilno disanje

Veliki učinak imati će i disanje kod kojeg opustite grlo i lagano zategnete glasnice, na takav način disanja ćete kod udisaja i izdisaja ćuti šum u zraku.

Dišite kako treba
Dišite kako treba (Arhiva)
Više o

disanje

,

pravilno disanje

Disanje je povezano sa svakodnevnim aktivnostima, a razlikuje se u tri faze: udah, izdah i odmor. Udah je aktivan, izdah pasivan, a odmor sa punim i praznim plućima spontano zadržava dah na nekoliko sekundi. Takav dah povezan je sa aktivnošću, a to možete primijetiti kada primjerice podižete neki teški predmet.

Bilo bi dobro kada bi se naučili svjesno udahnuti i izdahnuti, još lakše ćete osvijestiti disanje ako legnete i udahom položite ruke iza glave, a izdahom vratite ruke uz tijelo. Kod svakog opuštanja dišite duboko i polagano. Usporenim i produbljenim disanjem ćete se automatski fizički i mentalno opustiti.

Veliki učinak imati će i disanje kod kojeg opustite grlo i lagano zategnete glasnice, na takav način disanja ćete kod udisaja i izdisaja ćuti šum u zraku. Ako uspijete disati na taj način nekoliko minuta, opustiti ćete se i povratiti izgubljenu energiju.

>> Naučite pravilno disati >>

Kako bi pravilno i opušteno disali, važno je da se usredotočite na disanje, razmišljate o disanju i o tome što se prilikom disanja događa sa vašim tijelom. Prilikom opuštanja disanjem ne razmišljajte o problemima i zaboravite na obaveze. Budite u miru i opušteni najviše što možete.

Savjet i video pogledajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
24.07.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.07.2021. 16:47
    Duboko sporo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh