« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UGODNO S KORISNIM

Vježbajte na putu do posla!

Ne morate imati puno vremena ili novca kako biste vježbali - iskoristite put do posla i natrag kako biste se osjećali i izgledali bolje

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

tjelovježba

,

posao

,

bicikl

,

trčanje

,

vježba

Nemate vremena za vježbanje? Teško vam je odvojiti vrijeme ili novac za teretanu, aerobik ili pilates? Nema problema - vježbati možete na razne načine i to na putu do posla. Dakle, zaboravite na auto ili tramvaj i pogledajte kako put do radnog mjesta iskoristiti za tjelovježbu.

Bicikl

Vožnjom bicikla na posao i s posla nećete samo uštedjeti novac koji inače trošite na gradski prijevoz ili benzin, nego ćete i ostati fit u samo 30 minuta lagane vježbe. Pritom pazite da se adekvatno zaštitite; nosite kacigu i pazite da vam rade prednja i stražnja svjetla.

Trčanje

Neka vaš pedometar (sprava za mjerenje koraka) eksplodira tako što ćete trčati na putu do posla. Bilo da vam više odgovara trčati ujutro ili kad se vraćate s posla, bit će to savršena vježba. Ako ipak ne volite previše trčanje, probajte brzo hodati ili lagano joggirati.

Stepenice

Bilo da se radi o stepenicama kod kuće ili na poslu, uvijek odaberite stepenice umjesto dizala ili pokretnih stepenica. Ako ćete  to stalno prakticirati, primijetit ćete da će vam noge i stražnjica izgledati puno bolje.

Trk po kavu

Uvijek je nečiji red da ode po kavu. Ponudite se da to budete vi tako da možete protegnuti noge i prošetati. Dok čekate u redu slobodno napravite i nekoliko čučnjeva kako biste probudili mišiće koji su vjerojatno zaspali nakon dugotrajnog sjedenja u uredu.

Role

Ne bacajte svoje role, jer rolanje je odlična vježba koja djeluje na čitavo tijelo. Osim toga je zabavno a jednom kad naučite rolati vrlo je lako.

Guranje kolica

Ako vaš put do posla uključuje i vožnju djece u školu, vrtić ili kod dadilje, a dovoljno su mala da stanu u kolica, to je izvrstan način da vježbate i prošetate. U kolica stavite svoju torbu i sve ostalo što morate ponijeti, kako bi učinak vježbanja bio još bolji.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
25.01.2010. 13:51:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh