« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POSLJEDICE PRAZNOVJERJA

Vještica ubila dječaka tijekom egzorcizma?

Baka dječaka koji je patio od dijabetesa, iz malog ruskog grada Sergeyevka, odlučila je poslušati savjete prijatelja te pomoć potražiti od korejske iscjeliteljice po imenu Valentina

Vještica ubila dječaka tijekom egzorcizma?
Vještica ubila dječaka tijekom egzorcizma? (Shutterstock)
Više o

Rusija

,

dijete

,

egzorcizam

,

iscjelitelji

,

tornado missouri

Nije ga mogla ostaviti samog kod kuće, te ga je povela sa sobom. Čim su ušli u kuću iscjeliteljice ona je rekla kako je dijete ukleto jer pati zbog grijeha svojih roditelja. Roditelji pak, puni straha od praznovjerja, nisu se protivili kada je tražila da napuste njezinu rezidenciju i dječaka su ostavili samog. Sat i pol kasnije, majka i baka vratile su se. No kada su ušle vidjele su zapanjujuću scenu: dijete je ležalo na trbuhu, dok je "iscjeliteljica" sjedila pored, udarajući ga po leđima. "Sad je dobro. Trebao bi odspavati malo. Zli duhovi su otišli", izjavila je.

No, kada je majka uzela dijete u naručje, ono nije disalo i bilo je u grču. Kada su stigli liječnici, mogli su samo proglasiti smrt. Svi u selu hvalili su Valentinu. Tvrdili su kako je posjeduje iscjeliteljske moći i kako je pomogla velikom broju ljudi u tom zabačenom ruskom kraju. "Niste čak ni morali ići kod nje. Ako ste bili bolesni, došla bi do vas na ulici i ponudila pomoć", dodaje Galina, bivša pacijentica.

Valentina Kim je sa svojim suprugom došla u regiju Sakhalin prije 15 godina. Dugo vremena radili su u Sergeyevki, no tek prije godinu dana oba supružnika objavila su kako posjeduju iscjeliteljske moći. "Povezani su sa svemirom", objašnjavaju mještani. "Ponekad Valentina liječi rukama, no nikad ne uzima novac."

Kako navode istražitelji, iscjeliteljica nije izvodila nikakve posebne rituale koji bi mogli ubiti dijete. "Prema sakupljenim informacijama, dijete se ugušilo. Možda je imalo bolest dišnih puteva koje roditelji nisu bili svjesni. Dim svijeća, ako su upotrebljavane, mogao je uzrokovati alergiju i plućni edem, nakon čega je nastupilo gušenje", dodaju istražitelji.

"Točna dijagnoza može se postaviti tek nakon autopsije. Prema opisu, činilo se da dječak boluje od Quinckeovog edema. Radi se o slučaju kada neki alergeni dođu u tijelo kroz dišne puteve, i za par minuta dolazi do oticanja grla. Ono se sužava, osoba ne može disati i umire od gušenja. Mnogo puta se to ne primjećuje, jer se čini kao da je osoba zaspla. Alergeni mogu biti sobne biljke, životinjsko krzno, perje u jastuku itd.", objašnjava pedijatar Nicholas Vaprin.

19.07.2010. 08:32:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh