« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

‘Više ne vjerujem policiji’

Pretučeni novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš smatra da je napadnut zbog nerada policije i neučinkovitog pravosuđa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Jutarnji list

,

Europska komisija

,

Dušan Miljuš

,

zločinačko podzemlje

Do ovoga što se dogodilo, siguran sam, doveli su nerad policije i neučinkovito pravosuđe. Ja ne mogu sumnjati ni u koga, pišem o temama koje mnogima smetaju, remete utjecaje određenih skupina u kriminalnom miljeu, popis onih kojima smeta moje pisanje očito je dugačak, kazao je za Jutarnji list pretučeni novinar toga lista Dušan Miljuš.

U KBC-u Zagreb Miljuš se oporavlja od ozljeda zadobivenih u nedjelju navečer, kada su ga dvojica nepoznatih napadača metalnim palicama pokušala ubiti.

“Sigurno nisu dva balavca sjela na motor i rekla ‘ajmo ga izmlatiti’. Vjerujem da je to organizirano.”

Dušan Miljuš
novinar Jutarnjeg lista  

- Slučaj napada na kolegu Miljuša sigurno je pokušaj ubojstva. Policija možda namjerno pokušava umanjiti značaj ovog slučaja jer poznato je da su napadi bejzbolskim palicama i metalnim šipkama u Hrvatskoj česti. Policija to ne vodi kao ozbiljna kriminalna djela, ali dva udarca šipkom u glavu ne mogu biti ništa drugo nego pokušaj ubojstva. Da ga je pogodio u sljepoočnicu umjesto u uho... To su sigurno profesionalci, nije im prvi put da takvo što rade, ali ipak ne mogu toliko precizno udariti - kazao je glavni urednik Jutarnjeg lista Mladen Pleše.

Napad na Dušana Miljuša najoštrije su osudili svi odreda, čak i Europska komisija čije je glasnogovornica Krisztina Nagy izrazila uvjerenje da će hrvatske vlasti do kraja istražiti ovaj slučaj. (METRO)

Žrtva mafije i neučinkovite policijeVećina stranih medija i mediji u regiji prenijeli su vijest o napadu na Dušana Miljuša. Agencija AP tako među ostalim navodi da je Miljuš ‘žrtva mafije i neučinkovite policije’. 

04.06.2008. 05:06:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh