« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Vidošević najpoželjniji za predsjednika

Predsjednik HGK-a jednako je poželjan kandidat za Mesićeva nasljednika i lijevima i desnima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Dragan Primorac

,

HGK

,

Nadan Vidošević

,

predsjednik HGK

,

Željka Antunović

,

predsjednik RH

Prema najnovijem istraživanju Promocije Puls rađenom na uzorku od 1300 ispitanika, predsjednik HGK Nadan Vidošević najpoželjniji je kandidat za nasljednika Stjepana Mesića na dužnosti predsjednika Republike. On je s 11,8 posto podjednako prihvatljiv biračima i desnih i lijevih stranaka.

Drugu poziciju zauzima HDZ-ov ministar znanosti i obrazovanja Dragan Primorac s 8,8 posto, a treću SDP-ova potpredsjednica Sabora Željka Antunović sa 7,9 posto podrške.
Iza njih slijede zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Dražen Budiša, Neven Mimica, Jadranka Kosor, Andrija Hebrang te Vesna Pusić.

Gospodar HGK-aNadan Vidošević, dugogodišnji čelnik  Hrvatske gospodarske komore, u istraživanju Promocije Plus dobio je povjerenje 11,8 posto ispitanika. Iza njega su ministar Dragan Primorac i  Željka Antunović.  

Rast cijene goriva i hrane za tri petine ispitanika (66,2%) bila je glavna vijest tijekom svibnja. Drugi događaj po važnosti je sudska presuda generalima Ademiju i Norcu te dogovor socijalnih partnera oko povećanja minimalne plaće.

HDZ je i dalje najpopularnija politička stranka s 33,1 posto podrške, SDP je na drugom mjestu s 30,9 posto, a HNS treći s 5,9 posto.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uvjerljivo je na vrhu ljestvice najpozitivnijih političara u zemlji s 25,1 posto podrške ispitanika. (EPEHA) 

04.06.2008. 05:09:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh