« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

G. Lukač-Koritnik htjela je spriječiti govor mržnje

Više o

nasilje

,

Gordana Lukač - Koritnik

,

pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

Policajci su jučer uhitili trojicu muškaraca, Vinkovčane Tomislava M., Damira B. i Vanju N., koje sumnjiče za napad na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Gordanu Lukač - Koritnik.
Sva trojica bila su u alkoholiziranom stanju i otprije su poznati policiji.

Pravobraniteljicu Lukač-Koritnik u ponedjeljak je iza 16 sati fizički napao jedan muškarac ispred ulaza u zgradu u Preobraženskoj ulici, gdje radi.

- Idući u svoj Ured vidjela sam i čula mlađe muške osobe koje su glasno vrijeđale na nacionalnoj osnovi neke osobe, koristeći govor mržnje. Upozorila sam ih da se tako ne ponašaju te im rekla da ću, ako ne prestanu, pozvati policiju. Tada mi je jedan od njih prišao, a prilazeći me vrijeđao koristeći isti govor mržnje, te me zatim izudarao šakom i nogama - ispričala je jučer  pravobraniteljica Lukač-Koritnik. U KB Sestara milosrdnica utvrđene su su joj  lakše ozljede.

Tomislava M. i Damira B. policija je uhitila odmah nakon napada, a tek naknadno je na području Centra uhićen i Vanja N. Prema neslužbenim informacijama, navodno je upravo on udario pravobraniteljicu. Policija, inače, uhićenike tereti za nasilničko ponašanje.    (METRO)

04.06.2008. 05:04:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh