« Svijet
objavljeno prije 12 godina
SUPER BOWL

Više ljudi gledalo nastup Madonne u poluvremenu nego utakmicu

Utakmica Giantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti, budući da je Madonnin koncert pratilo nevjerojatnih 114 milijuna Amerikanaca

Fotografija vijesti
Više o

Super Bowl

,

gledanost

,

Madonna

Televizijski prijenos finala doigravanja američkog nogometa, popularni Super Bowl, gledalo je 111,3 milijuna Amerikanaca, dok je nastup Madonne u poluvremenu pratilo još 3 milijuna njih više, 114, prenosi Hina.

Utakmica Giantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti, tako da je i za tri milijuna gledaniji nastup Madonne u Kleopatrinom stilu najgledanija izvedba u poluvremenu Super Bowla u povijesti.

Unatoč spektakularnom koncertu koji je hip-hop impresario P. Diddy na tweeteru ocijenio "najboljim nastupom u poluvremenu Super Bowla svih vremena", Madonna je ponovno izazvala kontroverze jer su se nacionalna TV mreža NBC i NFL morali ispričati zbog "neprikladne" geste britanske reperice M.I.A.-e, koja se na pozornici pridružila Madonni tijekom pjesme "Give me All Your Luvin" i pritom publici pokazala srednji prst.

Glasnogovornik NFL-a Brian McCarthy izjavio je kako je "ta gesta bila potpuno neprimjerena i vrlo razočaravajuća, zbog čega se ispričavamo našim obožavateljima", a pokazivanje srednjeg prsta odmah je potaknulo usporedbe sa skandalom iz 2004. godine kada je u istoj prigodi Janet Jackson, koja je nastupala u duetu s Justinom Timberlakeom, auditoriju pokazala bradavicu od dojke - navodno nenamjerno.

Javili su se i čuvari (televizijskog) morala u obliku Televizijskog vijeća roditelja koje je osudilo NBC i NFL kao glavne krivce za skandal jer za nastupe biraju izvođače "koji su karijere izgradili na šokiranju publike i prostaštvu".

Na prvom finalu doigravanja NFL-a 1967. godine u poluvremenu su publiku zabavljali limeni orkestri s koledža, no otada se sve promijenilo - Super Bowl posljednjih godina uveličavaju koncerti najvećih zvijezda poput U2, The Rolling Stonesa, Bruce Springsteena i The Black Eyed Peas.

07.02.2012. 07:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh