« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
JAČA PRITISAK

SAD uvodi nove sankcije Iranu

U priopćenju koje je objavila Bijela kuća stoji da je sankcioniranje iranske središnje banke opravdano zbog njene obmanjujuće prakse i rizika koji ona predstavlja za svjetski financijski sustav

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Iran

,

sankcije

,

iranski nuklearni program

,

središnja banka

Američki predsjednik Barack Obama donio je uredbu o novim američkim sankcijama vladi Irana, uključujući i iransku središnju banku, izvijestila je TV mreža Fox News, javlja Hina.

U priopćenju koje je objavila Bijela kuća, Obama je rekao da su sankcije opravdane zbog "obmanjujuće prakse" središnje banke i "neprihvatljivog rizika" koji iranske aktivnosti predstavljaju za međunarodni financijski sustav.

Uredba dolazi usred rasta napetosti na Bliskom istoku i diljem svijeta zbog mogućeg jednostranog udara Izraela na iranski nuklearni program.

Obama je u intervjuu za NBC News, koji treba biti emitiran u ponedjeljak, izjavio kako je još uvijek moguće riješiti zastoj oko iranskog nuklearnog programa kroz diplomatske napore. Njegova administracija nastoji koristiti sankcije kao jedan od načina pritiska na Iran da zaustavi svoj nuklearni program.

06.02.2012. 22:42:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh