« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
zaraza krenula

Virus Rick Astley se uspio uvući u iPhone

Sa zaslona iPhoneova u Australiji smiješi se britanska pjevačka zvijezda osamdesetih - htjeli to korisnici ili ne

(Wikipedia)
Više o

iPhone

,

virus

,

računalni virus

,

Rick Astley

Iako se Apple hvali izuzetnim "imunološkim sustavom" radi kojeg je vrlo teško zaraziti njihove kompjutore i uređaje virusima, vlasnici iPhonea u Australiji neugodno su se iznenadili kad su otkrili da su upravo oni na meti duhovitog virusa koji zamjenjuje odabranu sliku s desktopa s onom Ricka Astleya.

Za malo mlađe, Rick Astley je britanski pjevač dječjeg lica i dubogoka glasa koji je žario i palio top listama prije dvadesetak godina. Najveći hit bila mu je pjesma "Never Gonna Give You Up", a upravo tu poruku ispisuje virus na zaslonu iPhonea: "Ikee is never going to give you up".

Za one koji koriste originalan software i nisu "otključavali" svoj iPhone dobra je vijest to što za sada virus nije uspio zaraziti njihove uređaje već je uspio samo s onima koji su "otključani" tj. onima koje koriste software koji Apple blokira.

Ovaj virus nije opasan, ali stručnjaci za računalnu sigurnost upozoravaju da se sada mogu očekivati znatno opasnije varijante.

09.11.2009. 14:21:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    admin
    09.11.2009. 16:21
    Apple se i dalje može hvaliti izuzetnim "imunološkim sustavom" jerbo ovom se može dogoditi ako ste "jailbrejkali" iPhone, a pritom niste promjenili root SSH šifru koja je po defaultu 'alpine'.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh