« Knjiga
objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana
OSVRT

Virginia Woolf: Dnevnik spisateljice

DNEVNIK SPISATELJICE Virginije Woolf može biti osobito privlačan svima onima koji se žele okušati u književnosti pa i onima koji misle da su dosegnuli vrh književnog angažmana

Dnevnik spisateljice
Dnevnik spisateljice (Arhiva)
Više o

knjiga

,

Miroslav Pelikan

,

Viginia Woolf

,

Dnevnik spisateljice

Nedavno je zagrebački nakladnik Bodoni objavio dnevničke zapise Virginije Woolf, književnice, kritičarke, DNEVNIK SPISATELJICE (Djelići bivanja iz dnevnika Virginije Woolf), u prijevodu s engleskog Ande Bukvić Pažin. Suprug Leonard Woolf priredio je izbor iz 2000 stranica zapisa, koji je i objavljen 1953.

Pred nama su zapisi Virginije Woolf, od 1918. do 1943. Godine, na preko 400 stranica u fantastičnoj opremi, u tvrdom povezu, pomalo retro, ali seriozno i otmjeno.

Zapisi se mogu čitati redoslijedom kako odluči čitatelj jer u svakom retku ovoga zanimljivog i iskričavog dnevnika upoznajemo svijet književnosti, proteklih godina, crtice iz svakodnevnog života, emocije, promatranje i doživljavanje svijeta, okolice, sebe same i oni mogu izazvati našu pozornost i svakako zanimanje za sam književni opus Virginije Woolf.

DNEVNIK SPISATELJICE Virginije Woolf može biti osobito privlačan svima onima koji se žele okušati u književnosti pa i onima koji misle da su dosegnuli vrh književnog angažmana ali i onima koji se žele s voljom vratiti na trenutke u prošlost.

Virginia Woolf engleska je spisateljica (1882-1941), važna uloga u modernizmu, predstavnica romana struje svijesti.

Piše: Miroslav Pelikan
02.03.2024. 10:02:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh