Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2024. 10:02:08
OSVRT

Virginia Woolf: Dnevnik spisateljice

DNEVNIK SPISATELJICE Virginije Woolf može biti osobito privlačan svima onima koji se žele okušati u književnosti pa i onima koji misle da su dosegnuli vrh književnog angažmana

Dnevnik spisateljice
Dnevnik spisateljice (Arhiva)

Nedavno je zagrebački nakladnik Bodoni objavio dnevničke zapise Virginije Woolf, književnice, kritičarke, DNEVNIK SPISATELJICE (Djelići bivanja iz dnevnika Virginije Woolf), u prijevodu s engleskog Ande Bukvić Pažin. Suprug Leonard Woolf priredio je izbor iz 2000 stranica zapisa, koji je i objavljen 1953.

Pred nama su zapisi Virginije Woolf, od 1918. do 1943. Godine, na preko 400 stranica u fantastičnoj opremi, u tvrdom povezu, pomalo retro, ali seriozno i otmjeno.

Zapisi se mogu čitati redoslijedom kako odluči čitatelj jer u svakom retku ovoga zanimljivog i iskričavog dnevnika upoznajemo svijet književnosti, proteklih godina, crtice iz svakodnevnog života, emocije, promatranje i doživljavanje svijeta, okolice, sebe same i oni mogu izazvati našu pozornost i svakako zanimanje za sam književni opus Virginije Woolf.

DNEVNIK SPISATELJICE Virginije Woolf može biti osobito privlačan svima onima koji se žele okušati u književnosti pa i onima koji misle da su dosegnuli vrh književnog angažmana ali i onima koji se žele s voljom vratiti na trenutke u prošlost.

Virginia Woolf engleska je spisateljica (1882-1941), važna uloga u modernizmu, predstavnica romana struje svijesti.

Piše: Miroslav Pelikan
02.03.2024. 10:02:08
http://metro-portal.hr/virginia-woolf-dnevnik-spisateljice/145909/