Vino je puno dobrih bakterija
Ona stara o čaši vina dnevno ponovno se vraća na velika vrata, jer vino može zaštititi zdravlje od cijelog niza bolesti i bakterija
Bakterije uključene u proces dozrijevanja vina mogu se koristiti za proizvodnju novih vrsta probiotika jer su slične bakterijama koje su prisutne u jogurtu, tvrde španjolski znanstvenici nakon višegodišnjeg istraživanja.
Kako velik broj ljudi s intolerancijom laktoze ne može konzumirati vrijedne probitike, teže im je održavati zdravlje crijevne flore i cijele probave.
Novi probiotici proizvedeni iz vina također mogu riješiti negativan učinak kolesterola u fermentiranim mliječnim proizvodima, što otvara potpuno nove načine očuvanja zdravlja.
Uz sve to, u vinu su Španjolci otkrili bakteriju P. pentosaceus CIAL-86 koja ima zaštitni učinak protiv potencijalno opasne Escherichije coli.
>> Blagotvorni učinci grožđa i vina >>
Što drugo reći nego - uzdravlje!
Novi komentar