« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
zlatna pravila

Kako uništiti vezu na samom početku?

Odgovor vam mogu dati posesivne, nametljive i neizravne osobe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

seks

,

veze

,

hodanje

,

prekid

,

parovi

,

ljubavni odnosi

Eto, najzad ste upoznali ženu ili muškarca vaših snova i sve je odjednom tako božanstveno. Želite napraviti idući korak, dati ozbiljniju dimenziju novoj vezi kad odjednom sve krene po zlu. Vaš najljepši san sad je noćna mora. Počinju pitanja - gdje sam pogriješio/la? u čemu je problem? zašto? kako?

Zato i lako!!! Kad vezu želite pokrenuti u ozbiljnijem smjeru morate iznijeti svoje osjećaje taktički. Nikako, ali nikako ne smijete postavljati sljedeća pitanja i probleme pred partnerom jer ga mogu preplašiti i otjerati od vas.

Ostali interesi?

To što ste tek započeli vezu ne znači da odmah ili bilo kad postanete pretjerano posesivni i teritorijalni. Veza možda cvjeta, no to ne znači da vaš partner ne smije imati neki vid interakcije s ostalim ljudima, prijateljima, kolegama suprotnog spola. Zato ga nemojte bombardirati pitanjima poput „Zašto si gledao/la u tu i tu osobu?" ili „Jesam li jedini/na muškarac/žena u tvojem životu?". Ako želite ekskluzivnost u vezi, jednostavno je zatražite. Nemojte okolišati glupavim pitanjima jer u slučaju da vas ne budu razumjeli, pomislit će da ste preposesivna osoba koja im ne daje dovoljno vremena i prostora za sebe. Izbjegavajte pitanja o drugim ljudima. Ako se druže s nekim, to ne znači da će vas odmah prevariti ili da im se manje sviđate.

Prošlost

Eh, da. Prošlost je prošlost i neka u prošlosti i ostane. Štogod da je bilo, prošlo je i nije temelj za osuđivanje. Potrebno je dvoje da veza uspije ili propadne. Ako su prošle veze vašeg partnera bile strašne i nikakve, možda je to zato što oba partnera nisu bila za nju. Istina, ponašanje u bivšim vezama puno toga može reći o osobi i o onome što možete očekivati, ali nikako ne biste smjeli nekoga pr(o)suđivati zbog njegove prošlosti. Pružite im šansu i ne zaboravite da je svaka veza drugačija i posebna.

Jesmo li par?

Ako ste tek prohodali s nekim, ovo je najgluplje moguće pitanje koje žete postaviti. Dobro, možda je „Voliš li me?" još gluplje, no tu su negdje. Da se veza definira potrebno je vremena, a u današnje vrijeme to što ste s nekim otišli na nekoliko pića, večera ili ste pak spavali s nekim ne znači da su vam već i zajednički  unuci osigurani. Ne pritišćite tu drugu osobu inače biste joj vrlo brzo mogli ugledati leđa. Nametanje obveze samo će vam donijeti suprotan učinak.

22.11.2009. 00:12:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh