« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
TOGA NEMA NIGDJE

Bandićevi montažni WC-i najskuplji na svijetu

Čak je i Bandić bio osupnuti cijenom, kako to da je nije znao prije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber, CROPIX)
Više o

ZET

,

Milan Bandić

,

wc

,

Pero Kovačević

,

Gredelj

,

montažni zahodi

,

WC kriminal

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da dva montažna zahoda ne mogu stajati 1,55 milijuna kuna te je zatražio da se to hitno preispita.

"Pa neće netko na WC-u napraviti kriminal, toga nema nigdje na svijetu", rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanje vijećnika Pere Kovačevića na aktualnom satu Gradske skupštine kako komentira novinske napise da je grad za ugradnju dvaju montažnih zahoda na ZET-ovim okretištima u Dubravi i Dupcu prošle godine platio 1,55 milijuna kuna.

Svaki montažni zahod ima devet metara četvornih pa proistječe da je grad za jedan metar četvorni montažnog zahoda, uključujući i gradnju infrastrukturnih priključaka, platio 11.600 eura. Zahod je napravio "Gredelj", u čijem se opisu poslova ne navodi gradnja sanitarnih objekata, rekao je Kovačević.

On je gradonačelnika pitao i hoće li početi prodaja gradskih stanova, na što mu je Bandić odgovorio da će četvrtina stanova biti ponuđena na prodaju u srpnju i kolovozu.

Alenka Kočiša Čičin-Šain (HNS) zatražila je pisani odgovor o tome koliko je zelenih površina pretvoreno u građevinska područja, a Bandić joj je obećao odgovor u kojem će biti i precizni podaci o tome koliko je toga prenamijenjeno dok su HNS-ovci sudjelovali u vlasti kako bi se ti podaci mogli usporediti s odlukama koje je donijela ova vlast.

Neki oporbeni zastupnici optužili su gradonačelnika Bandića da na aktualnom satu ne odgovara konkretno na postavljena pitanja zastupnika, a da mu predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac to dopušta.Gradonačelnik Bandić je na upit HSS-ova zastupnika Žarka Delača odgovorio da ima permanentni tim ljudi s kojima se savjetuje o paketu antirecesijskih mjera koje će donijeti do kraja ožujka, a jedna od njih je već donesena - desetpostotno smanjenje komunalnog doprinosa. Gradonačelnik nije htio imenovati ljude koji čine taj tim, ističući da je njegovo diskrecijsko pravo da ih čuva.

Asja Bebić (HDZ) rekla je da je jedan od najvećih pothvata s kojim se gradska vlast ponosi osnutak Holdinga, koji je prema obećanju svojim poslovanjem trebao donijeti prijeko potrebne uštede u gradu, pri čemu je navela da je prošlogodišnjom studijom o uštedi prikazana i do tri puta manja učinkovitost od očekivane te je zatražila od gradonačelnika da objasni o kolikoj je uštedi konkretno riječ. Bandić je odgovorio da će se uštede u Holdingu vidjeti na kraju mjeseca, kada će se predstaviti i ostatak mjera prema zagrebačkome antirecesijskom planu.

Siniša Šukunda (HSP) pitao je zašto se nije prije donijela odluka o smanjenju komunalnih doprinosa, nego sada, uoči izbora, na što je Bandić odgovorio da je u politici "važan tajming". "Bilo bi bolje da smo ranije smanjili komunalne doprinose, ali to nije bilo moguće učiniti bilo kada", rekao je. (hina/metro-portal)

16.03.2009. 19:04:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh