« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Nema referenduma o Trgu maršala Tita

Pero Kovačević definira kako HDZ-HSS-HSLS i SDP poimaju demokraciju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Gradska skupština

,

Trg maršala Tita

,

Jasen Mesić

,

Pero Kovačević

,

Kazališni trg

,

Antun Mateš

,

HDZ-HSS-HSLS

,

Trg Josipa Broza Tita

Pošto na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine nije prošao prijedlog nezavisnog zastupnika Pere Kovačevića da se na dnevni red sjednice uvrsti prijedlog odluke o raspisivanju referenduma o promjeni imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, a koji je dobio potporu 12 od 51 zastupnika, Kovačević i nezavisni zastupnik Antun Mateš održali su konferenciju za novinare na kojoj su istaknuli kako su referendumom na najdemokratičniji način željeli razriješiti taj prijepor.

Pero Kovačević je rekao kako je očito da konsenzusa o tom pitanju ima na razini HDZ-a i SDP-a i da je on danas vidljiv. Istaknuo je da se i dalje govori o demokraciji, ali o demokraciji kako je poima HDZ-HSS-HSLS i SDP, u kojoj nema građana.

Antun Mateš još je na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine pitao gradonačelnika Milana Bandića o preimenovanju Trga maršala Tita, a on mu je odgovorio kako o tome nema konsenzusa relevantnih političkih snaga u Skupštini. Također je rekao da tom trgu on nije dao ime, a neće ga niti mijenjati, te kako bi bio sretan da se umjesto Trga maršala Tita zove Trg Josipa Broza Tita.

Mateš je na konferenciji za novinare rekao kako su se Jasen Mesić i Milan Bandić "eksplicitno izjasnili da žele sačuvati Trg maršala Tita" i da se protive vraćanju imena Kazališni trg. Objasnio je kako je riječ o dogovoru "jer su to isto partizani i jedni i drugi", a misli i da je Tito u svakom slučaju, po svim kriterijima, odgovoran za zločin. (hina/metro-portal)

16.03.2009. 18:10:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh