Vic dana
VIC DANA

Mujo i pijanstvo

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Mujo pred zoru nekako dotetura do kuće pijan k'o zemlja, a Fata ga bijesna dočeka na vratima: - Pijanduro jedna, sad se kuć' dolazi, vid' na šta ličiš!!! Mujo pijano… više »

VIC DANA

Mujo i Fatino pospremanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Fata sprema kuću i kuha ručak, a Mujo se zavalio u dnevnoj pred televizor i ne mrda. Fati dotužilo, pa proviri kroz vrata i ironično ga upita: - Mujo, bolan, š'a ima na teveu? Mujo… više »

VIC DANA

Plavuša i vozački ispit

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Plavuša došla s vozačkog ispita i upita drugu plavušu: - Ne razumijem kako sam pala na vozačkom. Došla sam do kružnog toka, na znaku je pisalo 30 i ja sam 30 puta… više »

VIC DANA

Fata i Mujine sposobnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Fata sjedi u dnevnoj kraj Muje i dosadno joj, pa ga mune pod rebra: - Mujo, bolan, 'ajmo radit' nešto skupa... Mujo makne novine i nasmije se: - Dobra ideja, 'ajmo se jebavat'... Fata… više »

VIC DANA

Mali Mujica i izlasci s Mujom

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Mali Mujica je na praznicima i nemoguć je, pa Fata jednog dana izgubi živce i zaurla: - Muj'ce, sunce t' jebem, još jednom mi digni tlak i ne ideš više s babom u… više »

VIC DANA

Mujo i dogovor za godišnji

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Mujo i Fata sjede u kuhinji na jutarnjoj kavi, pa će Fata nakon nekog vremena: - Mujo, bolan, šta misl'š š'a b' bilo najbolje za tvoje zdravlje, da na god'šnji… više »

VIC DANA

Fata na tržnici

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Fata dolazi na tržnicu i govori prodavačici: - Sl'šaj, bona, skup t' je ovaj sir pravo! Prodavačica je odmjeri od glave do pete pa odbrusi:  - Nije sir skup, nego s' se ti… više »

VIC DANA

Mujo na partiju

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Mujo došao na uredsku zabavu bez Fate, pa ga šef upita: - Mujo, bolan, što s' sam, đe t' je Fata? Mujo uzdahne: - Eno je kuć', nešt' je loše volje...… više »

VIC DANA

Mujo i Fatina operacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Mujo juri Golfom kad ga zaustavi pandur, no na sreću njegov jaran Haso. Kad je Haso shvatio koga je zaustavio, odmahne rukom: - 'Ajd', bolan, voz' dalje, al' uspor' malo, kak'a žurba te… više »

VIC DANA

Plavuša i guma

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Plavuše se voze u autu od sponzora kad im na jednom zavoju pukne guma. Jedna izađe van i gleda, pa je druga upita: - Šta je bilo? Prva odgovori: - Eh, izgleda da je pukla… više »

VIC DANA

Mujo i Fatin ljubavnik

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Mujo krenuo na posao tramvajem, kad mu prilazi neki tip i kaže mu: - Jeb'o sam ti ženu!. Sutradan isto. Kada se to dogodilo i treći dan, Mujo nazove Fatu kad je došao na posao i… više »

VIC DANA

Pandur i plavuša

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Plavuša dobila novi auto od bogatog ljubavnika i krene ga isprobati, pa je nakon par kilometara zaustavi pandur i zgroženo je upita: - Jel' znate vi što ste napravili na… više »

VIC DANA

Mujo i Fatina alimentacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Mujo se odavno rastao od Fate i na 18. rođendan kćeri Habibe on joj tutne omotnicu i veselo ispali: - Habiba, teb' je danas osamn'es' i ovo je zadnja al'mentac'ja koju moram poslat' tvojoj… više »

VIC DANA

Mujo i rodbina

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Mujo i Haso sjede pred dućanom i pijuckaju pivo, kad prođe Fata. Haso zazviždi za njom i upita Muju: - Šta ono teb' dođe Fata? Mujo se zamisli pa ispali: - Sestra od tetke... a teb'?… više »

VIC DANA

Fata i alkohol

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo u kafani spazi Fatu na kraju šanka, pa popravi kosu i dođe do nje s osmijehom: - Đe's, bona, 'ajde da t' pozovem jednu duplu... Fata odmahne glavom: - Jok, fala, ne p'jem, alkohol… više »

skrolaj na vrh