« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SMRT KOJA MNOGIMA ODGOVARA

Poljska se oprašta od Kaczynskog, kontroverze ostaju

Svojeglavi poljski predsjednik bio je trn u oku mnogima, pa nije čudo da su se pojavile teorije zavjere o njegovoj pogibiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Poljska

,

Lech Kaczynski

,

teorije zavjere

,

Katyn

Poljaci su izgubili predsjednika sa stavom, osobu koja je po svaku cijenu zastupala interese svog naroda, bez zadrške i strahopoštovanja pred sugovornicima iz EU i SAD-a. Borio se protiv uvođenja eura, zajedno s bratom blizancem premijerom uspio je prošle godine ostvariti rast poljskog gospodarstva i gotovo do kraja sanirati problematično zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Kaczynski je, zajedno s Vaclavom Klausom, zadnji potpisao Lisabonski sporazum i bio je trn u oku Strasbourga i Bruxellesa zbog svoje nepopustljivosti u obrani poljskih nacionalnih interesa. Odnose s Rusijom ne treba posebno isticati, jer Poljaci ne zaboravljaju olovne godine i ruske poteze koji su ovu veliku zemlju bogate i slavne prošlosti doveli u potlačeni položaj.

Takav vođa zacijelo nije izbor Zapada, a niti Istoka, tako da je trebalo proći tek nekoliko sati od pada aviona da krene lavina pitanja i kontroverznih izvješća s lica mjesta. Pojavio se i video na kojem se jasno čuju pucnji nakon što je netko s kamerom stigao do mjesta nesreće.

Činjenica da je Poljska jedina zemlja koja nije podlegla histeriji oko svinjske gripe i odbila je potrošiti desetine milijuna eura na cjepivo, zaključivši da nema elemenata pandemije i opasnosti koju je Svjetska zdravstvena organizacija potpomognuta moćnim PR-om farmaceutskih kompanija širila svjetskim medijima sigurno nije Kaczynskog stavila na listu omiljenih političara svjetskih vođa.

Stoga, službena priča o magli i jezičnoj barijeri kao uzrocima nesreće i činjenica da su crne kutije u ruskim rukama naišla je na gomilu komentara, a broj ljudi koji smatraju da je nesreća uzrokovana od strane nekog od svjetskih centara moći kojem je Kaczynski opako stao na žulj sve je veći.

Prava istina će, vjerojatno, ostati skrivena u nekom podrumu ...

18.04.2010. 10:42:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    imejeznačinužno
    18.04.2010. 15:11
    "Prava istina će, vjerojatno, ostati skrivena u nekom podrumu ..."
    Ne slažem se s tim, istina je očigledna, koristite "Google slike" i upišite pojam " hidden hand" te pogledajte koga ćete sve naći na fotografiji ili slici u tom položaju ruke i provjerite što taj položaj ruke znači.
    Vrlo brzo ćete zaključiti zašto je neminovan, tj. projektiran, nuklearni rat između Izraela i Irana i koji je smisao tog rata.
    Možete pogledati, ali ne nasjedajte super prijevarama kao što su "Zeitgeist", "Cionizam" "Protokoli sionskih mudraca", Alex Jones ili David Icke....., idite dublje od toga, čitajte između redaka.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh