« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
POČEO POGREB

Posmrtni ostaci poljskog predsjednika krenuli za Krakow

Predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga i još 94 osobe poginuli su u nesreći predsjedničkog zrakoplova 10. travnja blizu Smolenska, na zapadu Rusije

(Getty Images)
Više o

Poljska

,

Varšava

,

Lech Kaczynski

,

predsjednik

,

pogreb

,

krakow

Lijesovi s tijelima poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i njegove supruge Marije krenuli su u nedjelju ujutro iz Varšave za Krakow gdje bi par trebao biti pokopan tijekom dana u katedrali Wawel, panteonu velikih uglednika Poljske.

Uz vojne počasti posmrtni ostaci smješteni su u poseban zrakoplov koji će letjeli nisko kako bi izbjegao oblak vulkanskog pepela iz Islanda, dok poljski zračni promet ostaje zatvoren civilnim zrakoplovima. Lijesovi bi trebali stići u baziliku Naše gospe u Krakowu gdje će biti održana pogrebna svečanost u prisustvu rodbine te poljskih i stranih službenih predstavnika. Većina očekivanih uglednika odustala je od odlaska na sprovod zbog prekida zračnog prometa u Europi.

Predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga i još 94 osobe među kojima brojni poljski vojni i politički dužnosnici poginuli su u nesreći predsjedničkog zrakoplova 10. travnja blizu Smolenska, na zapadu Rusije, dok su putovali na svečano obilježavanje 70. obljetnice pokolja 22.000 poljskih časnika od stranke Staljinove političke policije. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 10:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh