« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
korisno i jeftino

Sami napravite masku za lice

Pogledajte u svoj hladnjak i zaštitite kožu vašeg lica od hladnog zimskog zraka

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

lice

,

koža

,

jogurt

,

avokado

,

maska za lice

Njega kože lica posebno je važna tijekom hladnijih zimskih mjeseci kad je koža podložnija isušivanju. Posebno je štetno centralno grijanje koje još više potiče isušivanje kože cijelog tijela, pa vaša koža zahtijeva posebnu njegu.

Na tržištu postoji mnogo preparata za njegu kože različitih proizvođača, a i cijene su različite. No, za njegu svojeg lica sastojke možete naći na tržnici ili u hladnjaku. Juliette McGannon savjetuje vam da sami napravite masku za lice koja će vašu kožu učiniti zdravijom i ljepšom.

Maska od avokada

Maska za lice napravljena od avokada najbolja je za suhu i osjetljivu kožu. Napravit ćete je tako da vilicom zgnječite meso avokada i dodate malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ova lagana smjesa opskrbit će vašu kožu potrebnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Maska od jogurta

Ova je maska najbolja za izmorenu kožu nakon napornog radnog dana. Prirodni jogurt razmažite po licu izbjegavajući područje oko očiju i usta. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta nakon čega isperite lice hladnom vodom. Jogurt će pomladiti kožu vašeg lica, uravnotežiti njezinu PH vrijednost i zaštiti ju od grubog zimskog zraka.

Više recepata za domaće maske za lice potražite na:

http://allwomenstalk.com/5-home-made-face-masks-for-winter-skin-care/

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
24.11.2009. 13:12:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh