« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MATUŠIĆ

Svjetska banka i MMF predviđaju da će u ovoj godini Hrvatska izaći iz krize

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, Fran Matušić, kritizirao je ocjenu predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

HDZ

,

Hrvatska

,

kriza

,

9. travnja

"Budući smo mogli pratiti zbivanja u Grčkoj, onda je jasno što znači prijetnja grčkim scenarijem, a to je poziv na nerede, ubojstva, 'molotovljeve koktele' i slično", naglasio je Matušić te dodao kako "istovremeno to znači i kolaps turizma koji se u Grčkoj još nije oporavio nakon tih zbivanja".

Matušić se zapitao kome dobronamjernome u Hrvatskoj bi palo na pamet zazivanje grčkog scenarija na početku turističke sezone i želi li predsjednik HUS-a Ozren Matijašević da tisuće ljudi koji se bave turizmom izgube svoj posao zbog njegovog grčkog scenarija.

Saborski zastupnik HDZ-a upozorio je da situacija u Grčkoj nije usporediva sa stanjem u Hrvatskoj, koja puno bolje stoji nego m noge države.

"Uostalom i Svjetska banka i MMF, koje su pohvalile poteze hrvatske vlade, predviđaju da će u ovoj godini Hrvatska izaći iz gospodarske krize", kazao je Matušić.

Drugi aspekt ovog poziva, dodao je, na grčki scenarij, odnosi se na hrvatski put prema Europi, jer upravo u trenutku kada je izvjesno da će se pregovori u preostala tri poglavlja otvoriti, najavljuju se neredi u Hrvatskoj.

"Neka Matijašević osnuje stranku ili obuče dres SDP-a, kako bi se u ravnopravnoj političkoj bici mogli nadmetati za povjerenje hrvatskih građana", zaključio je Matušić. (hina/metro-portal)

27.06.2010. 16:42:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh