« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
OBLJETNICA STRANKE

HDZ umjesto domjenka darivao Dječji dom u Nazorovoj

Predsjednica Vlade posjetila je danas djecu-štićenike Dječjeg doma Zagreb u Nazorovoj ulici te im u ime Predsjedništva HDZ-a darovala voće, sokove i slatkiše

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Dječji dom u Nazorovoj

HDZ je umjesto priređivanja domjenka na nedavnoj proslavi svoje 21. obljetnice, odlučio darivati djecu Dječjeg doma u Nazorovoj. S premijerkom Kosor djecu su danas posjetili i darivali i ministar vanjskih poslova i europskih integracija i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Fuček i predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić te glasnogovornica Sunčana Glavak.

Premijerka Kosor novinarima je izjavila kako u mnogo prilika posjećuje djecu u Domu u Nazorovoj, a ovaj put u ime Predsjedništva HDZ-a budući da je odlučeno da neće ove godine pripremiti nikakav domjenak, već će ta sredstva namijeniti Dječjem domu u Nazorovoj, što su danas i učinili. "To je i završetak obilježavanja obljetnice stranke. Na ovaj način to i obilježavamo i želimo da sve naše podružnice diljem Hrvatske učine nešto slično", istaknula je Kosor.

Naglasila je da se "kao i uvijek, ovdje pokazuje da je dobro doći" te pozvala sve koji mogu da dođu, jer iako su djeca u domu okružena s morem ljubavi i skrbi, odlične, dobre, uvijek treba još više. Rekla je da su djeci donijeli puno slatkiša i voća, svega onoga što im, koliko god imali, uvijek treba.

Istaknula je da joj je u takvim posjetama najteži odlazak, trenutak kad treba otići. "Ne zna se zapravo što je teže, među sasvim malim bebama ili ovima malo većima, koji se igraju i odmah vežu, stvaraju jedan most bliskosti. Puno njih, često puta i prošlih godina, kaže, nemoj ići, uzmi me, drži me, nosi me, a evo i danas je bilo takvih situacija", rekla je Kosor.

Istaknula je da je posjet domu uvijek način da senzibiliziraju one koji žele biti roditelji, koji žele postati roditelji, a ne mogu postati biološki roditelji, da dođu u Nazorovu, i da se odluče za posvajanje. Ali, dodala je, s druge strane, poruka je i svim nadležnim institucijama koje moraju pomoći na tom, katkada vrlo teškom putu da to učine, da budu ljudima pri ruci i da učinimo uvijek korak više, dakle, da ne bude s jedne strane puno onih koji žele posvojiti djecu, a s druge strane, puno djece koja čekaju posvajanje, a da se u međuvremenu malo toga događa.

"Dakle, poticaj i centrima i svima drugima, i sudovima koji često puta moraju arbitrirati, da to učine promptno, jer, sve djeca imaju, ali čekaju roditeljski dom. I ni jedna ustanova, koliko god bila sjajno organizirana, kao što je ova, nikada ne može zamijeniti roditeljski dom", istaknula je Kosor. Poručila je neka to bude poticaj da svatko odradi svoj posao, da svako dijete uspije pronaći svoj dom, svoje roditelje.

27.06.2010. 15:39:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh