« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KOZMETIČKI ZAHVATI

Rebalans: Reže se tek 1,5 milijarda kuna, nema poreza na banke

VIDEO - Neće biti smanjenja plaća i mirovina, nema novih poreza, neće se prodavati državni udjeli u velikim tvrtkama - kome će se onda uzeti?

rebalans proračuna
rebalans proračuna (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Josip Friščić

,

Milorad Pupovac

,

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Ivan Šuker

,

rebalans proračuna

,

vladajuća koalicija

Vlada se danas sastala kako bi dogovorila najavljeni rebalans proračuna. No, nakon gotovo tri i pol sata vijećanja u Banskim dvorima ne zna se kakav je točno dogovor vladajuća koalicija postigla. Premijerka Jadranka Kosor o pojedinostima bi trebala izvijestiti javnost sutra nakon razgovora s predsjednikom Ivom Josipovićem.

U 15,30 sati iz Banskih dvora su počeli izlaziti članovi koalicije, no većina nije željela govoriti o pojedinostima sastanka.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić je izjavio samo da je rebalans proračuna težak približno 1,5 milijardu kuna, ali da neće biti rezanja plaća ili mirovina, novih poreza niti povećanja PDV-a. Friščić nije isključio veće cijene cigareta, te je rekao da najvjerojatnije neće biti niti oporezivanja banaka.

Na pitanje o stajalištu SDSS-a o stavkama rebalansa, Milorad Pupovac je rekao da će "svoj konačni stav izreći na sjednici sabora".

Ministar financija Ivan Šuker također je rekao da će se o pojedinostima znati sutra, a potpredsjednik Sabora Ivan Jarnjak je rekao da će Sabor o rebalansu proračuna raspravljati u četvrtak. (Infopunkt/metro-portal)

23.08.2010. 17:08:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh