« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NIZ OPTUŽBI

Sretko Kalinić u utorak na sudu zbog lažnih putovnica

Nagađa se da bi postupak pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu mogao završiti istog dana kako bi se Kalinića što prije moglo izručiti Srbiji

sretko kalinić lažne putovnice
sretko kalinić lažne putovnice (Wikipedia)
Više o

lažne putovnice

,

Nije Nishta

,

blok leda

Sretko Kalinić, pripadnik zemunskoga klana osuđen u Srbiji na 30 godina zatvora zbog ubojstva premijera Zorana Đinđića, u utorak bi se pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom trebao suočiti i s optužbom za posjedovanje lažnih hrvatskih putovnica.

U optužnom prijedlogu se Kalinića, koji ima hrvatsko i srbijansko državljanstvo, tereti da je krajem kolovoza 2006. u zagrebačkoj policiji zatražio putovnicu na ime druge osobe krivotvorivši potpis i priloživši lažnu osobnu iskaznicu te svoje fotografije.

Optužen je i da je lani u siječnju na tuđe ime zatražio još jednu putovnicu u hrvatskome konzulatu u inozemstvu. Zahtjevu za putovnicu uz svoju je fotografiju priložio domovnicu, rodni list, osobnu iskaznicu te potvrdu o odjavi prebivališta na ime druge osobe.

>> Sretko Kalinić može biti izručen Srbiji

Kalinić je zbog lažnih putovnica optužen prije pet dana, a suđenje mu je zakazano u rekordnom roku s obzirom da očekuje izručenje Srbiji. On bi trebao biti prvi hrvatski državljanin koji će biti izručen Srbiji, a daljnju proceduru izručenja dogovorit će policije i uredi Interpola dviju zemalja.

Srbijanski mediji nagađaju da bi postupak pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu mogao biti okončan već istog dana te da bi Kalinić već u srijedu, uz visoke sigurnosne mjere, mogao biti prebačen u Srbiju. Tamo je, osim za ubojstvo Đinđića, u odsutnosti osuđen i na 40 godina zbog drugih ubojstava i otmica. (hina/metro-portal)

23.08.2010. 16:20:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh