Fun nema prethodne stranice
VIC DANA

Fata i rođendanska želja

objavljeno prije 5 sati i 25 minuta

Fata se sprema za rođendansku proslavu za vikend, a Mujo je gleda s kauča i upita: - Fato, bona, šta b' željela da t' poklonim za rođendan? Fata se zamisli, nasmije i ispali: - Ja b'… više »

VIC DANA

Mujo bogataš i njegov vozač

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Mujo se pravo obogatio i živi kao lord - ogromna kuća, vrt, kuharica, vozač... ima sve. Zaposli on novoga vozača, kad Fata uleti drugi dan sva unezvjerena: - Mujo, bolan, moraš… više »

VIC DANA

Mujo u Njemačkoj

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Mujo otišao raditi u Njemačku i javlja se Fati porukom nakon par dana: - Fato, sve je u redu, naš'o sam pos'o! Fata se razveseli, kad na vijestima ugleda poplave u Njemačkoj pa… više »

VIC DANA

Mujo i ljubav života

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Mujo i Fata sjede u dnevnoj nakon večere i gledaju televiziju, ona usput plete, a Mujo nateže pivo, pa će Mujo najednom: - Volim te! Fata ga zbunjeno pogleda: - Mujo, bolan, jel' to… više »

VIC DANA

Mujo i veliki snijeg

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Mujo se ujutro probudi, a ono snijega po ulici kao u priči. Upali on radio uz jutarnju kavu, pa čuje spikera kako čita priopćenje gradskih komunalaca: - Mole se građani da danas parkiraju… više »

VIC DANA

Mujo i vješanje

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Mujo izašao u dvorište, stao pod stablo i uzeo špagu pa je veže oko pojasa, kad naleti Haso i zbunjeno ga upita: - Mujo, bolan, š'a radiš to? Mujo plačnim… više »

gripa prehlada bolest mu
VIC DANA

Mujo i gripa

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Mujo sjeo u kafanu, kad ulazi Haso sav šmrcav i jadan, pa ga Mujo zabrinuto upita: - Š'a t' je, bolan? Haso odmahne rukom: - Ma bjež', jarane, safatala me neka gripa... Mujo se… više »

VIC DANA

Mali Mujica i pitanja o seksu

objavljeno prije 7 dana i 5 sati

Mali Mujica se dosađuje na satu, ali ipak čuje učiteljicu kako postavlja pitanje: - Djeco, znate l' što je suprotno od smijeha? Mujica digne ruku i kad ga učiteljica prozove, on ispali… više »

VIC DANA

Dvije pijane plavuše

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Plavuše se dobro razbile u večernjem izlasku, pa ruku pod ruku polako teturaju kući, kad će jedna: - Gle, mjeseeec... jel' nam bliži on ili London? Druga je prekori: - E baš si… više »

VIC DANA

Fata i pjevanje

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Fata dolazi kući nesigurna na nogama, a Mujo je prijeko pogleda ispred televizora i nervozno upita: - Sl'šaj, bona, kamo ti to ideš svakog petka? Fata se uspravi: - Na probe… više »

VIC DANA

Fata i hitna pomoć

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Fata panično nazvala Hitnu i dere se u slušalicu: - 'Alo, Hitna, dođ'te odma', Mujo greškom popio benzin 'mjesto rakije i sad luduje po avliji već po' sata, trči k'o lud… više »

VIC DANA

Mali Mujica i problemi s dizanjem

objavljeno prije 11 dana i 5 sati

Mali Mujica jedva stigao na vrijeme u školu, smjestio se u klupu i ostao sjediti kad je ušao učitelj, koji ga pogleda ispod oka i prekori: - Muj'ce, teb' se izgleda ne diže kad… više »

VIC DANA

Mujo i spoj sa Fatom

objavljeno prije 12 dana i 5 sati

Mujo u kafani odbija nasrtljivu Fatu koja bi silom nešto s njim, pa se dosjeti muci: - Fato, bona, dođ'der sutra kod mene, nema nikoga kod kuće... Fata se sutradan sredi maksimalno i… više »

VIC DANA

Mujo i neuspjelo zavođenje

objavljeno prije 13 dana i 5 sati

Mujo zasjeo u kafanu i zaredao rakijice, drži se glavu i uzdiše, pa ga konobar Haso upita: - Š'a je, bolan, jarane, š'a te muči? Mujo uzdahne: - Ne izlaz' mi Fata iz… više »

VIC DANA

Mujo i teške batine

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Mujo naleti na Hasu na čaršiji, a ovaj ga iznenađeno pogleda: - Mujo, bolan šta t' se dogod'lo, sav si razbijen? Mujo odmahne rukom, a Haso nastavi: - De, bolan, odvest ć' te… više »

skrolaj na vrh